Tizenhét szlovákiai síközpont várja a látogatókat

A 17 jelenleg is üzemelő szlovákiai síközpontban a frissen hullott hónak és a hidegebb időjárásnak köszönhetően javultak a sportolási feltételek. Néhány olyan pályán is újra lehet síelni, ahol korábban a melegebb időjárás és az olvadás miatt nem tudtak látogatókat fogadni. Erről a besztercebányai Sitour Kft. tájékoztatta a Független Hírügynökséget. A cég naponta összegzi és értékeli a szlovákiai síterepek adatait.

A leginkább kedvező, “nagyon jó” besorolású a magas-tátrai Csorba-tónál lévő pálya másfél méteres hóréteggel, valamint az ugyancsak magas-tátrai Lomnici-csúcs nyerge, ahol 2,8 méter a hótakaró vastagsága. A Magas-Tátrától nyugatra fekvő Liptói-havasokban egy terep, Roháče-Spálená ((ejtsd: rohácse-szpálená)) vehető igénybe, ott fél méternyi hó van.

Az alacsony-tátrai lesiklópályák közül két chopoki, a Srdiečko ((ejtsd: szrgyiecsko)) és a Kosodrevina ((ejtsd: koszodrevina)), valamint a čertovicai ((ejtsd: csertovicai)) minősítése a legkedvezőbb.

Aki délebbit központot választana, annak a Körmöcbányához (Kremnica, ejtsd: kremnyica) közeli Skalka ((ejtsd: szkalka)) ajánlott, mert ott – a Sitour szerint – a 45 centiméteres hóvastagság mellett is nagyon jók a sportolási feltételek.

Péntekre és szombatra borús időjárást jeleznek előre a legtöbb szlovákiai hegységben, csapadék azonban csak helyenként valószínű. A nappali hőmérséklet 1 és 7 fok közt alakulhat.Sporthírek