Helyi közélet

2008.02.27. 18:53

A panelprogram változásairól tájékoztattak Miskolcon

<p>Miskolc - A Panel-Program- és az ÖKO-Program Pályázat volt a témája annak a&#160;szerdai fórumnak, amelyet a városházán tartottak a város közös képviselőinek.Az új programot február 4-én hirdették meg. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/panelfelujitasi-program/cn/boon-news-em_01-20080121-034640"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Panelfelújítási program </B></A></p>

A Panel-Program- és az ÖKO-Program Pályázat volt a témája annak a szerdai fórumnak, amelyet a városházán tartottak a város közös képviselőinek. Az új programot február 4-én hirdették meg, az ehhez kapcsolódó önkormányzati rendelet előterjesztését március 6-i ülésükön tárgyalják a képviselők. A fórumon tegnap Tompa Sándor  országgyűlési képviselő, a panelprogram miskolci biztosa tájékoztatta a nagy számban megjelenteket. A program az előző évek gyakorlatához képest több lényeges változást tartalmaz.

Új szabályok

A tűzoltóság részéről Bódi Zoltán alezredes, a szerv szóvivője arról beszélt, hogy az új szabályok szerint a panelprogramra pályázóknak a tűzoltósággal is egyeztetniük kell a terveket. Bodgál Gabriella, a MIK Zrt. gazdasági igazgatóhelyettese többek között azt emelte ki, hogy nyílászárók esetében eddig a lakóközösség összes nyílászárójának cseréjét előírta a program, most elegendő a 90 százalékos csere, vagy felújítás. Tanka Sándor, a Mihő Kft. műszaki igazgatóhelyettese az ÖKO - Program Pályázat részleteit ismertette: ez utóbbit az egycsöves átfolyó fűtési rendszerrel rendelkező panelházak fűtéskorszerűsítésére írták ki. Mert az idei programban ez az elem kiemelt jelentőségű.

750 millió

A panelprogramon belül a házak felújítására 750 millió forintot különítene el a miskolci önkormányzat.
Az önkormányzat gazdasági helyzetére való tekintettel a támogatás annyiban módosulna, hogy nem 1/3 részben támogatná a pályázókat, hanem a bekerülési költség 25 százalékával. Így több lakás, 1000 helyett akár 2000 vehetne részt a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában