Tizenhat szám a Fux Kupán

By Kolodzey Tamás
Akt.:
Tizenhat szám a Fux Kupán
Tizenhat szám a Fux Kupán
Miskolc – Mindenki remekül szórakozott a Miskolci Egyetem centrumában tartott országos veterán teniszversenyen.

Péntektől vasárnap délutánig pattogott a labda a salakon és a szervezőknek esőszünetet is csak elvétve kellett tartaniuk, így minden az előzetesen tervezett program szerint alakult a III. Fux Kupán.

Külföldiek is

Az indulók száma meghaladta a hatvanat, a nevezők egyharmada tartozott a gyengébb nemhez.
– Igazán örültünk annak, hogy a hölgyek között nem csupán miskolciak, hanem budapestiek és külföldiek is voltak – mondta Dobozy Zsolt főszervező. – A színvonal pedig a legmerészebb elvárásainkat is felülmúlta. Egyre több nő teniszezik, ez a játék ugyanis „kortalanná” teszi őket!

Ami pedig a férfiakat illeti: a nevezők között egykori NB I-es játékosok is felbukkantak, de a pályára lépők zömét a hobbiból teniszezők alkották. A tornán megjelent Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, a műfaj nagy barátja is.
– Véglegesen bebizonyosodott, hogy van jövőjük a veterán viadaloknak! – közölte Szűcs Lajos versenyigazgató. – A recept egyszerű: kell néhány támogató és pálya, a többi már jön „magától”.

– ÉM-KT –

A győztesek

Nők
Egyesek, M35+: Szűcs Ibolya. M45+: Ágnes Garabasová. M55+: Szűcs Mária. M65+: Kóczián Gyöngyvér.
Párosok, MP100-: Temesi Rita, Szűcs Ibolya. MP100+: Gremsperger Júlia, Faragó Mária.
   

Férfiak
Egyesek, F35+: Rem Zsolt. F40+: Kohányi Ferenc. F45+: Rektor János. F50+: Szekrényes Zsolt. F55+: Szűcs Lajos. F60+: Filiczki Mihály. F65+: Csorba Zoltán.
Párosok, FP100-: Veczán Krisztián, Sasvári István. FP100+: Szekrényes Zsolt, Dányi Gyula. MP120+: Kunsági Károly, Vucskó Sándor.

Vegyespárosok
VP100-: Temesi Rita, Rácz József. VP100+: Gremsperger Júlia, Szekrényes Zsolt.