Tizenhat év a nyolcvankét késszúrásért az encsi nagymama-gyilkosnak

Akt.:
Tizenhat év a nyolcvankét késszúrásért az encsi nagymama-gyilkosnak
Debrecen, Encs-Fügöd – A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta a Miskolci Törvényszék tavaly decemberi ítéletét, amelyben F. D. Cs. vádlottat nagymamája brutális megölése miatt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott legkorábban a büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A 20 éves fiatalember 2012 augusztusában 82 késszúrással végzett vele haragban lévő anyai nagyanyjával annak házában. A rendőrséget a szomszédok értesítették.

Tizennyolc év volt először

A Miskolci Törvényszék 2013. június 24-én első fokon 18 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a fiatalembert. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódott. A fellebbviteli bíróság az elsőfokú ítéletét hatályon kívül helyezte, a megismételt eljárásban a Miskolci Törvényszék büntetőtanácsa bírósága zárt tárgyalást tartott, majd újra elsőfokú ítéletet hirdetett. A kiszabott büntetés 16 év fegyház volt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Az újabb fellebbezés nyomán a Debreceni Ítélőtábla jóváhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét. A férfi büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat és 10 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottat édesanyja kisgyerek korától egyedül nevelte Encsen. A középiskolai tanulmányainak befejezéséig a közte és a nagyszülők közti viszony jónak mondható volt, de az érettségit követően a nagyszülők elvárása az volt, hogy a vádlott rendszeres munkából származó jövedelemmel is támogassa édesanyját, aki időközben rokkanttá vált. Azonban ez nem történt meg. A nagyszülők – főleg a nagymama – több alkalommal is szóvá tette ezt, szidta a fiútt életmódja miatt. 2010-től folyamatosan romlott a viszony a vádlott és édesanyja valamint a nagyszülők között. 2011-ben a nagyszülők többször észlelték, hogy a nagymama pénztárcájából kisebb összegű készpénz tűnt el, emiatt a vádlottat felelősségre is vonták, majd kitiltották az encsi nagyszülői házból.

A szomszédok vették észre

2012 augusztusában a nagyapa és lánya kocsival a család gyümölcsösébe mentek szedret szedni, míg a nagyszülői házban maradt a nagymama. A fiú magához vett két kést, majd az anyja kerékpárjával a nagyszülői házhoz ment, ahol a kamrában halálra szúrkálta anyai nagyanyját. Ezután fel-alá járkált az udvaron. A rendőrséget a szomszédok értesítették, akik nem engedték ki a fiút az udvarról, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. A nagymamát összesen 82 szúrás érte, halálát az ezekhez társuló kivérzés okozta.

– Szaniszló Bálint –


Előzmények:

Nyolcvankét késszúrás: tizenhat év jár érte

Miskolc, Encs-Fügöd – A megismételt eljárásban két évvel csökkentették a nagymamáját megölő férfi büntetését.

Szexuális indíték állhat az encs-fügödi késelés hátterében

Miskolc, Encs-Fügöd – Újratárgyalja a törvényszék a nagyanyját megkéselő férfi ügyét. tovább »

Lopni készült, nem gyilkolni?

Encs-Fügöd – Több tucatszor vágta bele kését unokája a 68 éves Erzsike nénibe, majd letagadta tettét.

Megölte nagyanyját egy encsi férfi

Miskolc, 2012. augusztus 25., szombat (MTI) – Késsel ölte meg nagyanyját egy 20 éves encsi férfi pénteken, őrizetbe vették – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Késsel ölte meg a nagyanyját az encsi férfi

Encs – Több késszúrással megölte 68 éves nőrokonát egy húszéves encsi férfi pénteken a délelőtti órákban Encs Füged városrészében, erősítette meg Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese lapértesüléseinket.

Emberölés Encs-Fügödön

Encs-Fügöd, Miskolc – Emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy encsi fiatalemberrel szemben.

hirdetés


hirdet�s