Magyarország

2010.09.06. 17:19

Nyomoz a rendőrség a májelégtelenségben meghalt pécsi kisfiú ügyében

<p>Tévesen diagnosztizálták a betegségét, ezért halt meg egy nyolc éves kisfiú, akit a Pécsi Gyermekklinikán kezeltek - ezt állítja a gyerek családja. A kisfiú négy hónapig szenvedett, majd májelégtelenség miatt hunyt el.</p>

Édesanyja szerint, ha a klinika időben intézkedik a májátültetésről még most is élhetne a gyermeke. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.

A történet a pécsinapilap.hu internetes oldalon jelent meg először. Ott írták le a kisfiú kálváriáját, ami tavaly nyáron kezdődött, amikor a fiú a csuklóját fájlalta. Csontelhajlást diagnosztizáltak nála, ezért begipszelték. Három hétig 39 fokos láza volt, szülei visszavitték a klinikára. Ott kiderült, nem kellett volna a gipsz, mert ízületi gyulladása volt. Szteroidos kezelés kapott, de állapota nem javult.

"Iskolából hazamenet észleltem, hogy besárgult a szeme. Másnap ezt jeleztem a doktor úrnak. A doktor úr egyből vett tőle vért, meg vizelet és mondta, hogy vigyem haza a kisfiút és másnap telefonáljunk. Másnap telefonáltam, akkor mondta, hogy májgyulladása van, egyből be kell feküdnie a kórházba" - mondta el a Független Hírügynökségnek Szél Brigitta a kisfiú édesanyja.

A fiút elkezdték kezelni, de nem lett jobban. Végül már altatni kellett, olyan rossz állapotba került - meséli az édesanya. A pécsiek egy budapesti kórházba küldték, ahol
kiderült, májelégtelensége van, és már csak a transzplantáció segíthet rajta. A gyerek három nap múlva meghalt. Az ügyben a rendőrség is vizsgálatot indított, orvosszakértői
vélemények szükségesek még a nyomozás lezárásához. A klinika főigazgatója nem
kívánt nyilatkozni. Annyit mondott, hogy hozzájuk hivatalos megkeresés vagy feljelentés nem érkezett. Amint ez megtörténik, kivizsgálják az ügyet.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!