Tizenhárom gól, vendégként

Akt.:
Tizenhárom gól, vendégként
Tizenhárom gól, vendégként
Erdőhorváti, Kenézlő – A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában potyogtak a gólok.

A 8. forduló keretében a Kenézlő az Erdőhorvátit fogadta, és a kezdés előtt kevesen gondoltak arra, hogy a 90 perc letelte után a vendégek 13-1-es győzelemmel vonulnak majd az öltözőbe.

Vasárnap újabb nagy vizsga vár ránk, itthon fogadjuk a még veretlen Pácint.” Mata Sándor

Hamar eldőlt

– Nekünk a mérkőzések elején általában mindig adódik három-öt helyzetünk, és amennyiben ezeket kihasználjuk, kevesen állítanak meg bennünket – kezdte Mata Sándor, az Erdőhorváti Sportklub együttesének edzője. – Az tény, hogy idegenben ritkán „csengetünk” a tucatnál is többször. Most minden sikerült a fiúknak, így a 17. perc környékén már 4-0-ra vezettünk. Ettől magabiztossá váltunk, ellenfelünk pedig hitehagyottá vált.

Az erdőhorvátiak az első három közé várják együttesüket, a rajt előtt ezt a célt tűzte ki az elnökük, és ugyanerre a véleményre jutottak a szurkolóik is.

– Van elég játékosunk, bár a tizenhetes keretünk azért bőségesnek nem nevezhető – folytatta a szakvezető. – Az a gondunk, hogy hetente csak egy edzést tudunk összehozni, ezeken a foglalkozásokon általában nyolc-tíz labdarúgó jelenik meg, a többiek dolgoznak, így munkahelyi elfoglaltságaik miatt felmentést kapnak a tréningek alól. Eddigi mutatóink jónak mondhatók: 15 pontot gyűjtöttünk, 33-8-as a gólkülönbségünk, azt persze fájlaljuk, hogy néhány egységet elhullajtottunk, ez azonban benne van a játékban. Vasárnap újabb nagy vizsga vár ránk, itthon fogadjuk a még veretlen Pácint. Hazai környezetben egyértelműen a győzelemre törünk, mert szeretnénk helyünket megszilárdítani a dobogón.

Összeérik a csapat

Mata Sándor elmondta azt is, hogy a klubvezetés biztosítja számukra a nélkülözhetetlen anyagi és tárgyi feltételeket, így a háttérre nem panaszkodhatnak, s ezt elsősorban támogatójuknak, Sándor Józsefnek köszönhetik, de maguk mögött érezzük az önkormányzat szimpátiáját is.

– Kenézlői fellépésünk előtt nehéz mérkőzésre számítottunk, de aztán könnyű lett belőle – vette át a szót Soltész Lajos erdőhorváti klubelnök, majd így folytatta: – A hazaiak gyengék voltak, hamar összezuhantak, mi pedig számolatlanul gyártottuk a gólokat. Végül ötöt is cserélt trénerünk, hogy minél többen legyenek részesei ki­ütéses diadalunknak. Nekem határozottan tetszik, hogy a játékosok eddig nagy akarással futballoznak, lelkesek, nem ismernek elveszett labdát. Azt kérem tőlük, hogy hozzáállásuk a jövőben se változzon meg, küzdjenek, harcoljanak. Úgy látom, hogy egyre jobban összeérik a társaság, amely valóra válthatja dobogós elképzeléseinket, jóllehet a sorozatból még nagyon sok van hátra. Türelmünk van, kapkodni sem fogunk, szóval csak így tovább, fiúk!

ÉM-KT