Tízen érkezhetnek (még) a DVTK-hoz

Tízen érkezhetnek (még) a DVTK-hoz
Több játékossal is kapcsolatban áll a Diósgyőri VTK, sok új játékos felbukkanása várható.  DVTK - Elkezdődött a felkészülés 2008.06.24. 

Az előttünk álló négy hét során, a labdarúgó NB I július 26-i nyitányáig, pontosabban az ezt megelőző átigazolási időszak lezárultáig még jónéhány változás várható a DVTK csapatának keretében. A piros-fehérek kedden 22 játékossal kezdték meg a felkészülést, de a közeljövőben nem csak a keret tagjainak számító, különböző okok miatt az első edzést kihagyó játékosok érkezésére lehet számítani.

Szabóról (is)

– Sok játékos érkezése várható a következő napokban – válaszolta érdeklődésünkre Vágó Attila, a DVTK vezetőedzője. – A togói védő, a 23 esztendős Nomo Teh Marco, aki tavasszal már járt nálunk, és pályára is lépett egy Ligakupa meccsen, tudomásom szerint a vízumát várja, és ha az megérkezik, akkor jön Diósgyőrbe. A múlt ősszel a DVTK-ban futballozott, 19 éves kameruni  Libiih Leo Steve Bessong –, aki jobb oldali védőként vált be – visszatérésről is szó van. Az ex-váci  Szabó Viktorról, a 21 éves csatárról már megjelentek velünk kapcsolatos hírek, és az is, hogy ő most Zalaegerszegen van. Ez utóbbi nem zárja ki azt, hogy mégis felbukkanjon nálunk, ugyanis vele kapcsolatban az a helyzet, hogy a ZTE hamarabb kereste meg őt, mint mi, és előbb oda ígérkezett el próbajátékra. Majd meglátjuk, hogy mire jut, még az is lehet, hogy a jövő héten hétfőn már itt lesz nálunk. Az sem titok, hogy az előző szezonban Pápán futballozott, 25 éves középpályás, francia állampolgár, Euloge Ahodikpe megszerzéséről is szó van.

Év végéig

Vágó Attilát a legutóbb Hévízen szerepelt szerb csatárról, Mladen Covicról is megkérdeztük, aki megerősítette, hogy szeretnék, ha a 22 éves labdarúgó Diósgyőrbe jönne, de ennek akadálya van.

Covicnak ez év végig szerződése van az NB III-as csapattal, és bár szeretnénk ha most itt lenne nálunk, de a hévízi klub olyan magas árat kér a szerződésnek idő előtti felbontásáért, hogy jobban járunk ha kivárjuk, amíg le nem telik az ottani kontraktusa, és emiatt lehet, hogy csak jövő januárban ér ide – válaszolta Vágó Attila, majd hozzátette: – Szó van még egy rutinos magyar csatár szerződtetéséről is.

A DVTK honlapján megjelent, hogy két kapust is várnak tesztre (ez is azt valószínűsíti, hogy Köteles László, a diósgyőri szurkolók kedvence külföldön folytatja). Egyikük a Ferencvárosban nevelkedett 19 éves hálóőr, Somodi Bence, aki az előző szezonban az NB II-es Vecsés kapuját védte, de a másik kapus is NB II-es csapatnak volt tagja a 2007/08-as szezonban. A szerb Drasko Vojinovic 21 éves és az Integrál-DAC volt a legutóbbi klubja.

Lapunk értesülése szerint további három játékos érkezésére lehet számítani: Bölcsföldi Viktor, az FC Fehérvár 20 éves támadójára, valamint az MTK U19-es csapatának két játékosára, a Diósgyőrben nevelkedett Takács Péter középpályásra, és egy csatárra, Nagy Károly jöttére, akik valószínűleg a jövő héten csatlakoznak a piros-fehérekhez.

A felkészülésről

– Ebben a rövid, nem egészen öthetes periódusban nincs lehetőség a fizikai alapok megteremtésére, úgymond alapozásra – válaszolta érdeklődésünkre Vágó Attila, DVTK vezetőedzője.– Ilyenkor, némi frissítés mellett a játékon, az edzőmeccsek számán van a hangsúly. Végig itthon fogunk készülni, általában napi két edzéssel. Ami pedig a bajnokságban elérendő célt illeti: abban maradtunk a tulajdonossal, illetve a klub ügyvezetőjével, hogy erről azután beszélünk, ha kialakult a csapat végleges kerete.