Helyi közélet

2011.07.20. 09:35

Tiszaújváros: felújítják az Ifjúsági Parkot

Tiszaújváros - A Városért Egyesület kezdeményezésére 35 év után felújítják Tiszaújváros egyik legszebb parkját, az Ifjúsági Parkot.

Tiszaújváros - A Városért Egyesület kezdeményezésére 35 év után felújítják Tiszaújváros egyik legszebb parkját, az Ifjúsági Parkot.A mai harmincasok-negyvenesek még szép emlékeket dédelgetnek a város központi parkjáról. Szalonnasütések, majálisok, közös focik. Aztán az idő múlásával megfakult a park népszerűsége. A régi szép időket szerette volna visszaállítani a tiszaújvárosi Városért Egyesület.

Dr. Kébel Zsolt az egyesület elnöke szerint meg kell óvnunk az értékeinket: - A Szünidőköszöntő rendezvényünket minden évben a parkban szervezzük meg. Elkeseredve láttuk, hogy évek óta romlik a hely állapota. Felmerült tehát a kérdés, hogy: mi lenne, ha vonzóbbá tennénk a helyet? Sok-sok évvel ezelőtt a város lelke volt a park, csodálatos rendezvények helyszíne. Az önkormányzat partner volt a felújításban, mivel úgy gondolták, hogy a szabadidő hasznos eltöltésére nagyon jó lehetőségeket tud nyújtani a park. A nyári szünetben a gyerekek az iskolaudvarokon múlatják az idejüket. Mennyivel jobb lehetőségeket tud nyújtani a park! A triatlon klub is segített a felújításban. Felásták a hinták alatti részt, segédkeztek a homok elterítésében, hogy biztonságosabb legyen a gyerekeknek, az önkormányzat lesalakozta a futópályát, mi pedig vállaltuk, hogy felfestjük a vonalakat a kosárlabdapályára. megcsináltuk a kosárlabda palánkot, a focipálya kapuját  is behálóztuk. Egy helyi festő vállalkozó a festési munkákat végezte. Ezeket a feladatokat társadalmi munkában szerveztük, hiszen a gyerekeink fogják élvezni. Mindig vannak adakozók arra, hogy szebbé tegyük Tiszaújvárost. Szeretnénk vissza állítani a hely régi varázsát. Hármas célja volt ennek a kezdeményezésnek. Az elsődleges cél az önkéntesség volt, mert utoljára társadalmi munkát a parkban a várossá nyilvánítás 10. évfordulójára csináltak. Másrészt szerettünk volna tenni a közért. Megmutatni az embereknek, hogy ha teszünk érte szebb lesz a környezetünk, jobban érezzük magunkat. Harmadik szempontunk az volt, hogy vissza kell állítani az Ifjúsági Park varázsát, hiszen a régmúltban nagyon sok rendezvény helyszíne volt a park. Bízom benne, hogy sikerül visszacsábítani a város lakóit, a fiatalokat, hiszen a park most szebb, mint valaha.

- FBB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában