Tizedszer keresték a szépen írókat

A díjátadón, jobbra Csöbör Katalin
A díjátadón, jobbra Csöbör Katalin - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Idén is – már tizedik alkalommal – meghirdették a Karácsonyi Szépíró-pályázatot általános iskolások számára, amelynek díjkiosztó gáláját szerda délelőtt tartották a Művészetek Házában.

Az idei kiírásra rekord mennyiségű, több mint hétszáz pályamunka érkezett, így zsúfolásig megtelt a Művészetek Háza színházterme, ahol Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a pályázat fővédnöke köszöntötte a gyerekeket és felkészítő tanáraikat.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

– Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan vagytok, akiknek még fontos a szép írás. Gyönyörű pályamunkák érkeztek, nagyon szépen díszített írások, méghozzá majd dupla annyi, mint tavaly – mondta a képviselő. Hangsúlyozta a gyerekeknek, hogy ezek a levelek nagyon jó helyre kerülnek idén is: olyan idős emberek kapják meg, akiknek nincs családja, vagy egyedül élnek, és egyébként nem kapnának karácsonyi üdvözlőlapot mástól.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A pályamunkákat idén is Mikitáné Újjobbágy Erzsébet, a miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola igazgatója és Kosárkó Istvánné, az Alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola és AMI 37 éve tanító tanára értékelte, és adta át a legjobbaknak a díjakat Csöbör Katalinnal.

– ÉM-HI –