"Tíz százalékos hangfelvétel" miatt nyomoz az ügyészég Szombathelyen

Nyomozást rendelt a szombathelyi ügyészség az MSZP feljelentése alapján vesztegetés gyanúja miatt.

A párt szombathelyi szervezete azután fordult az ügyészséghez, miután a Népszava múlt héten arról számolt be, hogy kedvező döntésekért cserébe egy szombathelyi építési vállalkozónak az elnyert munka után tíz százalékot vissza kell adnia a Fidesz két helyi önkormányzati képviselőjének.

Az MSZP szerdai tájékoztatása szerint a helyi szerveztük múlt pénteken tett feljelentést a Szombathely Városi Ügyészségnél vesztegetés alapos gyanúja, mindezt a múlt hét csütörtökön és pénteken a Népszavában megjelent, úgynevezett 10 százalékos hangfelvételek kapcsán.

A napilap akkor arról számolt be, hogy kedvező döntésekért cserébe egy szombathelyi építési vállalkozónak az elnyert munka után tíz százalékot kell “visszaadnia” a Fidesz két helyi önkormányzati képviselőjének, Marton Zsoltnak és Szakály Gábornak, akik a párt jelöltjei az októberi választáson. A lap információi szerint az említett vállalkozót az önkormányzat tulajdonában álló Savaria-Rehab-Team ügyintézője tájékoztatta arról, hogyan tud úgy pályázni, hogy övé legyen a legjobb ajánlat.

Az MSZP közleménye szerint a városi ügyészség a feljelentést továbbította a Vas Megyei Főügyészségnek, ahol szerda délelőtt azt a tájékoztatást adták, vesztegetés alapos gyanúja miatt nyomozást rendeltek el az ügyben.
– Független Hírügynökség –