Tíz perc alatt elfogták a belvárosi rablót Miskolcon

Miskolc – Miskolc belvárosában 10.45 perckor támadtott meg egy középkorú férfit a húsz éves rabló. Az elkövető nem juthatott messzire: 10.55-kor a helyszín közelében elfogták a rendőrök… 

A Miskolci Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály vezetője és főelőadója október 22-én éppen közterületi ellenőrzést tartott Miskolc belvárosában . A kapitányság ügyeletese értesítette őket, hogy tőlük légvonalban nem is olyan távol egy fiatalember bántalmaz egy középkorú férfit. Az elkövető vélhetően a sértett táskáját próbálta megszerezni, ami végül nem sikerült, így elmenekült.
A helyszínen a sértett pontos személyleírást adott a rendőröknek az elkövetőről, sőt mint időközben kiderült a térfigyelő kamera is rögzítette a bűncselekményt. Rövid terepbejárás után a keresett fiatalembert egy bevásárlóközpont előtt sikerült ellenőrzés alá vonnia az osztályvezetőnek.
Miután a személyleírás és a korábbi felvétel egybehangzóan igazolta, hogy a húsz év körüli fiatalember követte el a bűncselekményt a rendőrök előállították. A Miskolci Rendőrkapitányság rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított vele szemben – számolt be Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa.

A megyei rendőr-főkapitányság rendelkezésünkre bocsátotta a térfigyelő kamera által az esetről rögzített felvételt, ami – bár minősége nem jó – alkalmas volt a rabló beazonosítására. Továbbá a rendőrségtől kaptunk “mankót”,  azaz egy rövid leírást, ami segít eligazodni a felvégtelen.
A térfigyelő kamera felvételén a sértett és az elkövető mozgása:
– a kép bal alja irányából feltűnik a sértett, barna dzsekiben, kezében aktatáskával
– a sértett a Skála áruházzal szembefordulva megáll, nézelődik, majd elindul tovább a zebra irányába
– az elkövető a sértettet meglöki, aki a videón látható villanyoszlop hirdetőtáblája mögé, takarásba kerül. A videón már alig észrevehetően dulakodni kezdenek, a videón annyi látszik, hogy közelükből az emberek (utcai padról, stb.) elmennek, illetve kikerülik őket
– az elkövető a villanyoszlop hirdetőtáblája takarásából sietős léptekkel, futva a Skála bejárata felé elindul

az elkövető a Skála bejáratának lépcsőjére lép (sötétkék hatású dzsekit visel, középen vízszintes fehér csíkkal a felsőtestén)
– az elkövető a Skála bejáratának lépcsőjéről a parkoló irányába sietősen távozik – kilép a kamera látószögéből.
Nézze meg a felvételt!: