Tíz kilométernyi kerékpárút épül

Van, aki a munkahelyére szeretne kerekezni
Van, aki a munkahelyére szeretne kerekezni - © Fotó: Dreamstime
Miskolc – A Bosch ipartelepet és a belvárost kötik össze a beruházással.

A kerékpárral közlekedők korábban megfogalmazott igényeit teljesíti Miskolc azzal, hogy a Bosch ipartelep és a belváros között, a Katalin utcával bezárólag kerékpárutat alakít ki. Ez részben kerékpáros nyom felfestésével, részben forgalomtól elválasztott új gyalog- és kerékpárút építésével valósul meg. Ilyen új kerékpárút épül a Huba utcától a város határáig.

A belváros összekötése a Miskolc északi határában lévő iparterülettel kedvező hatással lehet a munkaerő mobilitására: a város északi területein működő nagyvállalatok dolgozóitól számos jelzés érkezett, hogy szeretnének kerékpárral, biztonságosan bejárni munkahelyükre.

Júliusban kezdődik

Az új nyomvonalakat, a város kerékpárforgalmi hálózati tervét a Kerékpáros Miskolc Egyesület és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ is megvizsgálta és elfogadta.

Júliusában kezdődik a kerékpáros nyom kialakítása a Bacsinszky utca – Bogáncs utca, az Erzsébet királyné útja – Harsányi út és a Lavotta utca – Déli utca közötti részeken.

A beruházás 100 százalékos támogatással, az unió és a magyar állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg nettó 485 millió forint értékben.

Miskolc 2021-ig további 1,2 milliárd forintért kívánja folytatni a kerékpárút-hálózat fejlesztését. Ebben már az ­agglomerációs kerékpárút-építések is helyet kapnak.

ÉM