Tíz hónap alatt tízszer tört be víkendházakba Miskolcon

Akt.:
Illusztráció - Tíz hónap alatt tízszer tört be víkendházakba Miskolcon
Illusztráció - Tíz hónap alatt tízszer tört be víkendházakba Miskolcon
Miskolc – Épp egy csaptelepet kísérelt meg leszerelni, miközben tetten érték.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben „üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények” miatt indult büntetőeljárás.

Tüzet rakott a szobában

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi Miskolcon 2016. szeptembertől 2017. júniusig összesen 10 alkalommal ment be lezárt hétvégi házakba úgy, hogy azok ajtaját, ablakát betörte, majd többek között konyhai eszközöket, gázpalackot, indukciós főzőlapot, fűnyírót, élelmiszereket és alkoholt vitt el.

Két alkalommal az ingatlanokban található ruhákból, ágyneműből tüzet rakott, melynek során a padlóburkolat megégett.

A betörő a legutóbbi akciója alkalmával június 28-án a sértett családi házában található hűtőszekrény-alkatrészeket, kompresszort és egy csaptelepet kísérelt meg leszerelni, miközben tetten érték.

Az előzetes okai

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta és szükségesnek látta az előzetes letartóztatás elrendelését is, az alábbi indokok miatt: a gyanúsított a vele szemben folyamatban lévő eljárás tartama alatt újabb bűncselekményt követett el, mely cselekmények miatt 4 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Utóbbi a bíróság szerint már önmagában megalapozza a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélyét. Az elvett tárgyak felkutatása még folyamatban van, így megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eszközök elrejtésével veszélyeztetné az eljárás eredményességét. Tekintettel arra, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfi jövedelemmel nem rendelkezik, hajléktalan életmódot folytat, feltételezhető, hogy újra bűnre vetemedne.

ÉM-SZB