Tíz éve gyilkolt, most bevallotta – csak azt nem tudni, kit ölt meg

Tíz éve megölt egy embert – ezzel sétált be a rendõrségre egy férfi hétfõn.

A holttest egyébként már egy évtizede megkerült, de akkor sem tudták azonosítani. Kiléte most is kérdéses, mivel a magát gyilkosnak kikiáltó férfi azt mondja: nem tudja, kivel végzett – tájékoztatta a Független Hírügynökséget kedden Papp Péter, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi igazgatója.

A 43 éves budapesti férfi hétfõn ment be a XXII. Kerületi Rendõrkapitányságra, ahol közölte, hogy 2000 októberében az Érdet elkerülõ 7-es út melletti szakaszon olyan súlyosan bántalmazott egy férfit, hogy az belehalt sérüléseibe. A holttestet már akkor megtalálták, a rendõrség most újra elõvette az ügyet. Az áldozatot akkor sem tudták azonosítani, kiléte még most is kérdéses.

A férfi elõször azt mondta, nem ismerte áldozatát. Elmondása szerint összeveszett feleségével, majd kocsiba ült, áldozatával pedig úgy találkozott, hogy az az út mellett áll részegen és integetett. A férfi csaknem elütötte, ettõl dühbe gurult és a kocsiba rángatta, majd úgy megverte, hogy belehalt. Késõbb viszont már azt mondta a nyomozóknak, hogy az áldozatot valószínûleg Gábornak hívják, és Romániából származik. A rendõrök most vizsgálják a férfi által elmondottakat – mondta Papp Péter.

Nem tudni, hogy a férfi miért döntött úgy, bevallja tettét. Valószínûleg családjában, környezetében történt valami, ami ezt kiváltotta. Emellett már évek óta élhetett ezzel a lelki nyomással – tette hozzá a bûnügyi igazgató. A férfit õrizetbe vették.

A tíz évvel ezelõtti nyomozást nehezítette, hogy nem tudták azonosítani az áldozatot, így gyakorlatilag a gyilkoshoz is lehetetlen volt eljutni. Az akkori adatok és a férfi által elmondottak alapján most ismét megpróbálnak fényt deríteni az elhunyt kilétére.

Az újabb információk szerint a sértettet feltehetõen Gábornak hívták és román állampolgár volt. Csíkszereda környékérõl érkezhetett Magyarországra, ahol fizikai munkásként dolgozott. A férfi a gyilkosság idején 35-45 év körüli, 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú lehetett, a haja enyhén õszülõ, sötétbarna, félhosszú, amely a halántékánál kissé kopaszodott. Különös ismertetõjele egy tetoválás, amely a bal alkarján, a kéz belsõ oldalán helyezkedett el, és egy nyíllal álszúrt szívet ábrázolt, alatta MÁRIA felirattal. Bal oldalára a 19, míg jobb oldalára a 74-es számot tetoválták.

Mivel új információként felmerült, hogy az áldozat román állampolgár, a magyar rendõrök felvették a kapcsolatot román kollégáikkal.

A rendõrség kéri, hogy aki az áldozatról vagy a bûncselekményrõl érdemleges információval rendelkezik, hívja a +36(1)443-5119 telefonszámot, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107, 112 központi segélyhívók bármelyikén.
– Független Hírügynökség –

Címkék: ,