Tíz emberrel szerzett pontot a Mezőkövesd

Akt.:
Sopron – A Haladás 2-2-es döntetlent játszott a második félidőben tíz emberrel küzdő, vendég Mezőkövesddel szombaton Sopronban a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Swietelsky Haladás- Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (1-1)

Sopron, 1430 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerzők: Williams (5.), Polgár (60.), illetve Iszlai (28.), Koszta (81.)

sárga lap: Kovács L. (24.), illetve Szeles (19.), Fótyik (38.), Mlinar (53.), Vadnai (65.), Veselinovic (67.), Tóth B. (86.), Majtan (88.)

kiállítva: Szeles (48.)

Swietelsky Haladás:

Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Kiss T., Tóth M. (Németh, 80.), Kovács L. (Halmosi, 52.), Kiss B. – Williams, Ramos (Martinez, 59.)

Mezőkövesd:

Tujvel – Lázár (Majtán, 79.), Hudák D. (Vadnai, a szünetben), Szeles, Fótyik – Mlinar (Brasen, 72.), Iszlai, Tóth B., Cseri – Veselinovic, Koszta

A tabellán 10. Haladás és 11. Mezőkövesd találkozóján a Sopronban játszó hazaiak Williams szemfüles góljával hamar megszerezték a vezetést. Ennek azért is örülhettek a szombathelyi szurkolók, mert csapatuk a jelenlegi idényben csak akkor nyert bajnokit, ha az ausztrál légiós betalált a kapuba. Az első félórában Tujvel bravúrjainak köszönhetően nem nőtt a különbség, mígnem a borsodiak egyik szórványos ellentámadásából Iszlai egyenlített közelről, aki kilenc év után éppen a Haladástól érkezett nemrég Mezőkövesdre.

A második félidő elején Szeles második sárga lapja miatt tíz emberre fogyatkoztak a vendégek, s a házigazdák mezőnyfölényét Polgár váltotta gólra egy jól eltalált lövéssel. A Mezőkövesd a 71. percben újra egyenlíthetett volna, de Iszlai büntetőjét Király kiütötte. Tíz perccel később már ő is tehetetlen volt, Koszta közelről a léc alá bombázott, így a második félidőben bátran támadó borsodiak megérdemelten hoztak el egy pontot.

A Haladás április óta nem tudott nyerni hazai pályán kétszer egymás után, míg a Mezőkövesd sorozatban kilencedik bajnoki találkozóján maradt nyeretlen.

– MTI –