Titokban temették el Knut ápolóját

Hétfőn ünnepelné 45. születésnapját a világhírű berlini állatkert szeptemberben váratlanul, szívinfarktusban elhunyt állatápolója, Thomas Dörflein. Noha sokan arra számítottak, hogy október 13-án lesz a temetése is, Knut, a jegesmedve pótpapáját már péntek délután elkísérték utolsó útjára.

Az elmúlt hetekben a szokásosnál is többen keresték fel a berlini Zoo-t, hogy leróják kegyeletüket a népszerű jegesmaci, Knut pótpapája előtt. A bébikorában mesterségesen táplált bájos kedvenc, Knut önfeláldozó gondozójaként 2006 decemberében közismertté lett férfit, Thomas Dörfleint egész Németország gyászolja.

A negyedszázadon át állatgondozóként dolgozó Dörfleint szeptember 22-én találták holtan lakásában. A szívinfarktusban elhunyt férfi péntek délutáni temetése 3 nappal előbb volt, amint azt a sajtó megszellőztette. A berliniek arra számítottak ugyanis, hogy október 13-án búcsúztatják Knut ápolóját, aki akkor ünnepelné 45. születésnapját.

A hétvégi német sajtójelentések szerint szűk családi-baráti körben kísérték utolsó útjára Thomas Dörfleint. A berlin-spandaui temetőben tartott gyászszertartás előtti hetekben a világ valamennyi tájáról ezrével érkeztek részvétnyilvánító e-mailek, levelek, táviratok a német fővárosba.