Titokban készült hangfelvétel a bizonyíték Budaházy György ellen? – RTL Híradó

Az RTL Klub információi szerint egy titokban készült hangfelvétel az egyik legfõbb bizonyíték a terrorcselekmények elkövetésével gyanúsított Budaházy György ellen. Az ügyészség ezt nem erõsítette meg, de nem is cáfolta.

Csintalan Sándort még 2007. decemberében támadták meg. A volt politikust, a HírTV mûsorvezetõjét az ügyészség szerint egy olyan terrorszervezet tagjai bántalmazták, amelyet Budaházy György vezetett.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Fõügyészség szóvivõje elmondta: a szervezet úgy épült fel, hogy volt egy csúcsirányítója Budaházy személyében, és voltak ennek a mozgalomnak “katonái”, akik ajánlkoztak, vállalkoztak különbözõ támadásokban való részvételre.

Összesen 16 embert gyanúsítanak több Molotov-koktélos támadással és robbantással. 11-en vannak elõzetesben. Köztük a terrorszervezet vezetésével gyanúsított Budaházy György, aki azonban ennek ellenére indulni szeretne a választásokon. Támogatói szerint ha elég ajánlószelvényt gyûjt össze, jelölt lesz és mentelmi jogot kap.

Novák Elõd, a Jobbik alelnöke szerint a mentelmi jog az a lehetõség, amivel Budaházy György ki tud jönni, és például nemcsak családjához, hanem nyilvánossághoz is el tud jutni. Támogatói azzal érvelnek, nincs bizonyíték Budaházy bûnösségére.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a rendõrök egyik legfõbb bizonyítéka egy titokban készített felvétel, amin a szervezet egyik tagja beszél az addig elkövetett akcióikról. Ezt az ügyészség nem erõsítette meg, de nem is cáfolta.