Titkosszolgálati eszközökkel bukkantak titkosszolgálati eszközökre – RTL Klub

Titkosszolgálati információk vezettek a két férfi nyomára, akik budapesti lakásában poloskákat, infrakamerát és rádió adó-vevőket foglaltak le a vámosok – számolt be az RTL Klub Híradója. A berendezéseket minden bizonnyal el akarták adni, ám azt még nem tudni, hogy kinek, nem kizárt, hogy külföldre, de vizsgálják azt is, hogy esetleg azoknak a szélsőséges szervezeteknek,amelyek rendzavarásra készülnek március 15-én.

A vámnyomozók a főváros VIII. kerületében foglalták le hétfőn a titkosszolgálati eszközöket, például poloskákat, lehallgató-berendezések felderítésére alkalmas detektorokat, éjjel is látó infrakamerákat. A házkutatásokon rendőrségi és légiforgalmi adások vételére alkalmas rádiókészülékeket is találtak. Lőszerekre is bukkantak egy táskában. Bár a hozzájuk való fegyverhez volt engedélye a két férfinek, a lőszerekhez már nem. Ezeket ugyanis úgy alakították át, hogy kilőve nagyobb hatásuk legyen.
A VIII. kerületi lakásban több dobozban tárolták azokat az eszközöket, amelyekkel bárkit vagy bármit le lehet hallgatni.

A két férfit őrizetbe vették.