Titkolta terhességét, majd hagyta meghalni újszülöttjét Felsőzsolcán

Akt.:
Felsőzsolcai újszülött megöléses tárgyalása
Felsőzsolcai újszülött megöléses tárgyalása - © Fotó: Tóth Balázs
Miskolc, Felsőzsolca – A vád szerint a hatgyerekes anya a wc-ben szülte meg hetedik, titkolt babáját, akit holtan, vagy haldokolva a wc-be dobott.

A Miskolci törvényszéken pénteken délelőtt megkezdődött annak a nőnek a pere, akit az ügyészség azzal vádol, hogy tavaly májusban ellátatlanul hagyta újszülöttjét, aki emiatt meghalt.

Az első tárgyaláson Ujpál Tamás ügyész ismertette a nőről készült szakvéleményt, ami szerint a hatgyerekes anya rendszeresen titkolózik, szerepet játszik, nehezen viseli a kudarcot és nagy indulati töltéssel rendelkezik, nyugtalan és szorong is.

Az ügyész felidézte, a szabadlábon védekező nő családjával Felsőzsolcán él egy lakásban, amelynek csak udvari wc-je van. Az asszony 2016 őszén teherbe esett, de mindenki elől eltitkolta, gyomorfájdalommal, gyomordaganattal magyarázta megváltozott testét, de kérésre sem ment orvoshoz.

Tavaly május 28-án reggel rosszul lett, gyomorgörcsre panaszkodott, ezért lánya és férje a kerti wc-ig támogatták, ahová egyedül ment be, később lányát vízért küldte el. A nő valamikor 7 óra és 10:16 között adott életet életet a 2920 grammos, 48 centiméter hosszú fiúnak, akit a wc padlójára szült.

zsolcaicsecsemogyilok_targyalas_tb-2

A köldökzsinórt elszakította, de Bálintot nem látta el, nem mosta le, nem takarította ki a légútjait, nem takarta be. Az újszülött az ellátástalanság miatt elhalálozott, a holt, vagy haldokló csecsemőt a nő az emésztőgödörbe dobta, segítséget nem kért a babának.

A nő csak ezután szólt a lányának, hogy nagyon vérzik, a lánya ezt látva segítséget kért a család többi tagjától, akik telefonáltak a mentőknek és elmentek az ügyeletes orvosért. Látták, hogy a wc padlója véres, később föl is takarítottak, de nem néztek be a gödörbe. A mentők eközben az asszonyt kórházba vitték, ahol kiderült a szülés ténye. Az újszülöttet május 29-én, a helyszíni szemlén találták meg, s jóval arrébb rábukkantak a placentára is.

zsolcaicsecsemogyilok_targyalas_tb-3

A gyerek érett volt, élve született, nem volt rendellenessége, sérülést nem találtak rajta, életét a szülés után szakszerű segítség megmenthette volna. Az ügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja az asszonyt. A per szeptemberben folytatódik, az ügyész és az ügyvéd szakértők meghallgatását indítványozta.

TB


Ellátatlanul hagyta és a kerti árnyékszékbe dobta újszülöttjét egy nő Felsőzsolcán
Felsőzsolca - Ellátatlanul hagyta és a kerti árnyékszékbe dobta újszülöttjét egy nő Felsőzsolcán. Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 42 éves nővel szemben. Hat gyermeke született A...

Vádemelés a felsőzsolcai csecsemőhalál ügyében
Miskolc, Felsőzsolca - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a nővel szemben, akinek újszülött csecsemője ellátatlanság miatt hunyt el Felsőzsolcán. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott ...

Halott újszülöttet találtak a mellékhelyiségben Felsőzsolcán
Felsőzsolca - Büntetőeljárás keretében vizsgálják a rendőrök a haláleset körülményeit. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Egy felsőzsolcai asszonyt alhasi fájdalmakkal kórházba szállítottak ...