Tisztult a levegő Miskolcon is

Miskolc, 2015. november 5. Szmog Miskolcon 2015. november 5-én. Mérési adatok alapján a megfigyelt települések közül tizennégyben, közte Miskolcon is, kifogásolt a levegő-egészségügyi helyzet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala Facebook-oldalán november 4-én.
Miskolc, 2015. november 5. Szmog Miskolcon 2015. november 5-én. Mérési adatok alapján a megfigyelt települések közül tizennégyben, közte Miskolcon is, kifogásolt a levegő-egészségügyi helyzet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala Facebook-oldalán november 4-én. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc, Kazincbarcika, Sajószentpéter – Megyénk három, leginkább érintett települése a közepes érték körülire szelídült az időkép.hu szmogtérképén.

Tisztult a levegő a korábbi napokhoz képest. Budapesten a riasztási fokozatot hétfőn tájékoztatási fokozatra mérsékelték. Miskolcon pedig visszavonta a szombaton elrendelt füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát is hétfőn a polgármester. Közleményében az olvasható, hogy csökkent a szálló por koncentrációja a városban.

Magyarország légszennyezettségi térképén három település hétfő déli adatait olvashattuk le. A szállópor-szennyezettséget illetően Sajószentpéter vezet 56 százalékkal, Miskolc követi 46 százalékkal, míg Kazincbarcika 42 százalékkal a harmadik. (Az egészségügyi határérték 100 százalék.) Az országosan mért legmagasabb, az egészségügyi határértéket is meghaladó 112 százalékot ugyanekkor Ajkán mérték.

A levegőminőségi adatok alakulásáról a http://www.levegominoseg.hu/automata-merohalozat?city=15 internetes honlapon is tájékozódhatnak.

ÉM-SzK
hirdetés
hirdet�s