Tisztítják a horvát Trstenik városát a hatalmas szemétmennyiségtől

A horvát kikötőváros, Trstenik lakói megkezdték kedden annak a hatalmas szemétmennyiségnek az eltávolítását, ami szerintük Albánia, Görögország és Olaszország felől érkezett hozzájuk. A horvát média közlése szerint a szemétben egy halott delfint is találtak.

Az állatot elvitték egy zágrábi állatklinikára felboncolni, mert attól tartanak, hogy a szemétben mérgező anyag is lehet, és attól pusztult el a delfin. A helyiek, akik szerint a múlt szombaton kezdett megjelenni a szemét, azt állítják, hogy a felelősök nem tesznek semmit, hogy megoldják a problémát.

“A szemét között rengeteg olyan van, amelyeken még láthatók az eredetcímkék, és azok elárulják, hol kerültek a tengerbe. Ezek alapján feltételezzük, hogy a szemét főleg Albániából jött, de van görög és olasz hulladék is. Történt ilyen már korábban is, de ennyi szemét még nem volt, mint most. Szerintünk a szokásos mennyiség több ezerszerese jutott ide. A felelősök pedig ott vannak az albán, a görög és az olasz hivatalokban.” – mondta az egyik helyi lakos, Antun Poljanic a horvát RTL-nek nyilatkozva.