Tisztítatlan szennyvíz a Bodrogban Szlovákiából

Borsi – Feltehetően tisztítatlan szennyvíz ömlik a Ronyva-patak torkolata fölött a Bodrogba.

A szennyvíz valószínűleg a szlovákiai Borsi település szennyvíztisztító telepéről érkezik, tájékoztatta a Független Hírügynökséget kedden Csont Csaba, az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság szóvivője.

Az igazgatóság értesítette a környezetvédelmi felügyelőséget, amely már felvette a kapcsolatot a környezetvédelmi minisztériummal, hogy szlovák partnerén keresztül intézkedjen.

A vízügyi szakemberek egy múlt hétvégi lakossági bejelentést követően kedden szemlét tartottak a csak csónakkal megközelíthető területen, ahol azt tapasztalták, hogy a szennyvíztisztítónál egy 110 milliméter átmérőjű csőből erősen bűzös, sötét színű folyadék ömlik lökésszerűen a Bodrogba. A szakemberek a helyszínen mintát vettek, és fotókat, valamint videofelvételt készítettek.

A vizsgálati eredmények egyelőre nem készültek el, ezért nem lehet pontosan tudni, mi folyik a Bodrogba. A szóvivő úgy tudja, a szlovák szennyvíztisztító három éve épült, jelenleg a próbaüzem tart. A vízügyi igazgatóság szerdára ígért részletes tájékoztatást.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s