Tisztes vereség

A tavalyi ezüstérmes, junior válogatottak sorát felvonultató Dunaújváros otthonában kezdte meg OBI/B-s szereplését a debreceni hokicsapat, s derekasan helyt állva, az utolsó percekben kapott két góllal esett el a bravúros pontszerzéstől.

A első harmadot heves hazai rohamok jellemezték, rengeteg helyzettel, ám a végig szenzációsan védő Máthé mindent hárított, olykor a fizika törvényeit is meghazudtoló módon. A debreceni csapat erejéből pusztán néhány veszélytelen ellentámadásra futotta. A második harmadban folytatódott az újvárosi offenzíva, ám a 36. percben egy tetszetős debreceni kontra végén az új szerzemény, a csíkszeredai Péter Levente megszerezte a vezetést.

A harmadik harmad elején, bár a hazai csapat egyenlített, sőt tovább fokozta a tempót, a debreceni játékosok öt(!) esetben vihették egy az egyben a korongot az újvárosi kapura. Sajnos a lehetőségek kimaradtak, és ahogy a sportban lenni szokott, a hazai csapat újabb két góllal büntette a fáradó debrecenieket.

A hajdúságiaknak október 30-án hazai páyán az Újpest ellen lesz lehetőségük a javításra.

Dunaferr SE–Debreceni HK 3–1 (0–0, 0–1, 3–0)

Dunaújváros, 200 néző, vezette: Barabás (Gegei, Gyimesvári)
Debreceni HK: MÁTHÉ – Kovács, Balla, Bálint, Szerdahelyi, Tóth, SZŐCS, Köllő, Péter 1, György (1), Bereczki (1), Fábián, Salánki, Madarász Z., Madarász Á., Magyar. Edző: Fekete Albert.

B.A.