Tisztelgés a nők, a szerelem és a házasság előtt

Akt.:
Tisztelgés a nők, a szerelem és a házasság előtt
© Fotó: Magánarchívum
Miskolc – Mert milyen is a házasság? Különleges színházi este az erről mesélő Pindroch Csabával.

Intenzív színházi élményt és garantált szórakozást ígér Pindroch Csaba új önálló estje, a „Segítség, megnősültem!” című egyszemélyes vígjáték. A budapesti bemutatót számos telt házas előadás követte a Thália Színházban és vidéken, most május 2-án, kedden este 7 órától pedig a miskolci Kamaraszínházban is megtekinthetik az érdeklődők.

Olyan ez a színdarab, mint egy szerelmi vallomás.” Pindroch Csaba

Zabolátlan humor és irónia

A Sebestyén Elemér azonos című regénye alapján írt kortárs komédiáját Pindroch Csaba társdramaturgként, producerként és az előadás egyedüli szereplőjeként jegyzi, a darab rendezője Radnai Márk.

A hagyományos bohózat és a modern stand up comedy stílusjegyeit egyaránt felvonultató előadás sajátos görbe tükröt tart az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb komikus vagy éppen keserű pillanatainak. Mindannyiunk számára ismerős helyzeteket láthatunk, felszabadult nevetéssel ismerhetünk magunkra Pindroch Csaba sokoldalú és őszinte játékát nézve. Az ismert színművész a házasság témájában jártas és végtelenül szerethető színészként bravúrosan tálalja ezt a nem mindennapi színházi fogást.

A zabolátlan humor és irónia ellenére azonban ez az anekdotaszerű történetekből álló férfimonológ nem más, mint tisztelgés a nők, a szerelem és a házasság előtt – ezekkel ajánlja közönsége számára a produkciót azt május 2-án fogadó miskolci színház.

– „Bár tele van csípős megjegyzésekkel és humoros szituációkkal, mégis olyan ez a darab, mint egy szerelmi vallomás. Üzenet tőlem személyesen a feleségemnek, továbbá minden férfitól valamennyi nőnek, köszönetképpen azért a fontos, hihetetlenül boldogító, de olykor végtelenül bosszantó és így rengeteg humorforrást adó csodálatos emberi kapcsolatért, amit úgy hívunk, hogy házasság” – mondja Pindroch Csaba.

Az előadás egyike azon kevés színpadi produkcióknak, amelyek kortárs magyar szerző műve alapján készültek, bemutatva a mai magyar valóságot. Emellett külön érdekessége a főszereplő színész – Pindroch Csaba – egyszemélyes jelenléte, amely a hagyományos, többszereplős drámákhoz és vígjátékokhoz képest a közönségtől és a színésztől egyaránt fokozottabb figyelmet igényel, ezáltal egyedülálló színházi élményt nyújt.

ÉM


Kiragadott mondatok

„A férfi, akit játszom, szereti a feleségét, de vannak problémák. Talán nem is a feleséggel, hanem inkább a női nemmel. Amikor ezzel szembetalálkozik az ember egy könyvben vagy színházi előadásban, boldogan felsóhajt, hogy nem csak nála van így. Az üzenete pedig az, hogy egyetlen dolog rosszabb a férfi–női kapcsolatnál, a házasság összes nyűgjénél: a magány.” (Pindroch Csaba a fidelio.hu oldalnak)


Színlap

Segítség, megnősültem!

A Thália Színház előadása

Miskolci Nemzeti Színház, Kamaraszínház, 2017. május 2., 19:00

Író: Sebestyén Elemér

Előadja: Pindroch Csaba

Rendező: Radnai Márk

Látvány: Pater Sparrow

Producer: Pindroch Csaba, Verebes Linda