Tiszteletadás mellett

Akt.:
Szemán Károly az emlékhelynél
Szemán Károly az emlékhelynél - © Fotó: Ádám János
Léh – „Befejezés előtt van és október 31-ével lezárul a 2017-es START munkaprogram Léhen.”

„Természetesen a mezőgazdasági része megy tovább, van, ami jövő február végéig tart, ám a belvizes, és az úgynevezett hosszú távúak október végéig tartanak” – mondta Szemán Károly, Léh polgármestere.

– Amelyeket szerettünk volna megvalósítani, azokat, úgy érzem, sikeresen végigvittük. Így a folyamatos ároktisztítás és az óvodakerítés felújítása is befejeződött.”

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Ami biztosnak tűnik a polgármester szerint, az az, hogy szűkülni fognak a lehetőségek a START-ban. Ez a 467 lakosú Léhen 55 embert érint. A település krónikájához tartozik az is, hogy felújították, átadták, a múlt héten pedig katonai tiszteletadás mellett megkoszorúzták az I. és II. világháborúban elhunyt léhiek emlékművét (amit pályázat útján készíttetett el az önkormányzat) a helyi temetőben.

– ÉM-JLI –


Regdon Lászlóné Éva néni birodalma előtt
Léh - A helyi könyvállomány 2700 darabot számlál, de a megyei könyvtár könyveivel 3100 körüli ez a szám. 2007-től van a hat számítógépen internet-hozzáférés, azóta 3 éves kortól 77 évesig járnak a könyvtárba a helyiek. 2013-ban csatlakozott a község a megyei könyvtárhoz – mondja Regdon Lászlóné É...