Tisztelet az idősek felé

Idős nénik Alsóvadászon
Idős nénik Alsóvadászon

Alsóvadász – Az abaúji településen a tavaszkezdéshez, a megújuláshoz kötik az idősek napját. Az általánosan megszokott téli időszak helyett március végén invitálja meg a hatvan éven felüli lakosságot a község önkormányzata egy köszöntésre.

Kiss Lászlónépolgármester elmondta érdeklődésünkre, egész délutánt töltenek együtt ilyenkor, óvodások, iskolások adnak műsort a program elején. A folytatás már a meghívott fellépők előadásaiból tevődik össze, most néptáncosok, dáridós előadók uralják a színpadot a vacsoráig. – Sok helyen az idősek napján adnak valamilyen ajándékot a szépkorúaknak, mi ezt karácsonykor tesszük, most a szórakozás kap hangsúlyt – sorolja Kiss Lászlóné.

Folytatják

A szombati eseményre kettőszázhetvennyolc szépkorú lakosa kapott meghívást. A polgármester kiemelte köszöntőjében, a képviselőtestület megszavazta és jóváhagyta a szokás folytatását, majd így folytatta – irigylem Önöket tűrőképességükért, teherbírásukért, erejükért és nem utolsó sorban jókedvükért. Neveltek, irányítottak bennünket a jó, a mindennél jobb reményében, amihez elengedhetetlen a hegyeket mozgató hit. – A polgármester külön köszöntötte a település legidősebb hölgy és férfi lakosát, a kilencvennégy éves Kundrák Jánosnét és a nyolcvanhat esztendős Farkas Jánost.