Tiszavasvári: több olyan játékosa van a felnőtt csapatnak, akik 5-6 évesen itt kezdtek el focizni

A tiszavasvári játékosok előre tekintenek
A tiszavasvári játékosok előre tekintenek - © Fotó: Pusztai sándor
Tiszavasvári – A Tiszavasvári megszerezte az első győzelmét, de nem érné be ennyivel.

A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály 10. fordulójában két nyeretlen csapott össze egymással és az addig sereghajtó Tiszavasvári 1–0-ra legyőzte a Gyulaházát. A győztes számára ez alighanem a szezon eddigi legfontosabb meccse volt.

– Úgy éltük meg – helyeselt Nagy István, a Tiszavasvári edzője. – Nagyon fontos volt már a siker a csapatnak. Nehéz mérkőzés volt, mentális tartásunkat mutatja, hogy nyerni tudtunk. Úgy gondolom, hogy reális esélyünk van a bennmaradásra. Ha tovább folytatjuk az elkezdett munkát, akkor minden feltétel adott, hogy a vonal felett legyünk a bajnokság zárásával. A csapatok egy része változó teljesítményt nyújt, bízom benne, hogy az ilyeneket meg tudjuk verni.

Végigjárták a ranglétrát

Nagy István a mérkőzés után köszönetet mondott az egyesületnél dolgozó utánpótlás­edzőknek is.

– Az a célunk, hogy hazai nevelésű játékosokkal harcoljuk ki a bennmaradást – mondta a tréner. – Lassan kezd látszani annak a hozadéka, ami elindult néhány évvel ezelőtt. Egyre több olyan játékosa van a felnőtt csapatnak, akik öt-hat évesen itt kezdtek el futballozni és végigjárták a ranglétrát. Tóth Lacika tavaly még serdülő volt, Lakatos Gyula eddig az ifjúsági csapatban pallérozódott, most alapembernek számítanak. Száraz Ádám és Holozsnyák Ádám visszajöttek, ők is próbálnak segíteni.

MKTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek