Tiszaújvárost is érinti a Mol-os létszámleépítés

Akt.:
Budapest, Tiszaújváros – Híresztelések szerint 100-110 embert is érintheti a Tifónál a Mol tervezett létszámleépítése.

A napokban a közrádió egyik hírműsorában Szollár Domokos erősítette meg a hírt, hogy az elkövetkező években csoportos létszámleépítés keretében 700 dolgozóját bocsátja el a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. A cég kommunikációs igazgatója azzal magyarázta a kényszerintézkedést, hogy a magas olajárak miatt egyre nehezebb helyzetbe kerül a finomító üzletág, csökken a kereslet, ami miatt nő a Mol vesztesége.

Szollár Domokos azt is elmondta, hogy rövidesen megkezdődnek a tárgyalások a leépítésről, ami a csoporthoz tartozó Tiszai Vegyi Kombinátot is érinti. Fele-fele arányban fizikai és szellemi foglalkozásúakat küldenek el, a leépítésnél a leghumánusabb megoldásra törekszenek, folyamatosan egyeztetnek az érdekképviseletekkel, amelyekkel már felvették a kapcsolatot, a konzultáció már meg is kezdődött.

Már tárgyalnak róla

Információink szerint a TVK-n túl a Mol Tiszaújvárosi Finomítóját, a Tifót is érinti a létszámcsökkentés. Információink szerint 100-110 fős leépítés is lehetséges a Tifónál. Az értesülésről kérdeztük a társaság kommunikációs osztályának álláspontját. A következő választ kaptuk: „Mivel a munkavállalói érdekképviselettel még folyamatban van az egyeztetés, nincs végleges döntés, ezért nem kívánjuk kommentálni az értesülést.”

A már megkezdődött egyeztetőtárgyalások után október végén születhet döntés, az elbocsátás pedig várhatóan jövőre kezdődik.

ÉM-SZB


Személyi és szervezeti változás a Molnál

Budapest, 2012. szeptember 28., péntek (MTI) – A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. október 1-től személyi és szervezeti változásokat vezet be – közölte a társaság a BÉT honlapján pénteken.