Tiszaújvárosi Triatlon Klub: edzőtáborból edzőtáborba

Menet közben Lehmann Csongorék
Menet közben Lehmann Csongorék - © Fotó: magánarchívum
Tiszaújváros – A Tiszaújvárosi Triatlon Klub élversenyzői január 28–február 11. között a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura városában kezdték meg idei, alapozó jellegű edzőtáborozásukat, melynek során a kerékpározás kapott főszerepet.

Mint azt Lehmann Tibor klubelnök-vezetőedzőtől megtudtuk, a Mátyus Lili, Putnóczki Dorka, Lehmann Csongor alkotta junior Európa-bajnok „sor” a heti 23-25 óra edzés alatt 300-350 kilométert töltött a kerékpár nyergében, melyhez 60-70 km futást és 20-22 km úszást is teljesítettek. A felnőtt világkupa-sorozatba idén bekapcsolódó, még U23-as korcsoportos Lehmann Bence a 30-32 órás heteken 400-450 kilométert kerékpározott, amihez 80 futókilométert és 20-22 km úszást számolhatunk hozzá. A háromszoros világbajnok spanyol Mario Mola és az olaszok világkupa-menője, Alessandro Fabian nevével fémjelzett nemzetközi csapat, külföldi junior és U23-as menők mellett a tavaly U23-as Európa-bajnoki címet kiérdemlő és a tiszaújvárosi felnőtt világkupát megnyerő pécsi Bicsák Bence és társai is ott gyakoroltak a Kanári-szigeteken, így megfelelő edzőpartnerekben sem volt hiány.

– Pár nap itthon tartózkodás után, február 27-től mind a négy versenyzőnk Cipruson, a magyar válogatott három hetes edzőtáborában folytatja a felkészülést, ahol kollégám, Balogh Bence is tagja lesz a szakmai stábnak – mondta Lehmann Tibor. – Az utánpótlás válogatott áprilisi, horvátországi közös felkészülésében pedig Bóna Kinga, Tóth Anna és Sinkó-Uribe Ábel képviseli majd a Tiszaújvárosi Triatlon Klubot. Azt gondolom időarányosan jól haladunk, melynek eredményeinkben is tükröződnie kell majd.

ÉM