Tiszaújvárosi Triatlon Klub: abszolút elsőség és elit-ezüst a Balatonról

Jól szerepeltek az újvárosiak
Jól szerepeltek az újvárosiak - © Fotó: Magánarchívum
Tiszaújváros – Újabb sikeres hétvégét tudhatnak maguk mögött a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói, edzői.

A begyűjtött magyar bajnoki érmek mellett ketten jogot szereztek arra, hogy júliusban magukra ölthessék a magyar válogatott mezét.

A III. BÚI Triatlon Fonyódon megrendezett szombati első napján a Magyar Egyetemi, Főiskola Országos Bajnokság (MEFOB), a Triatlon Amatőr Kupa és a Triatlon Utánpótlás Ranglista futam szerepelt a programban. Balogh Bence – hasonlóan a tavalyi évhez – ezúttal is egyetemi országos bajnoki címet érdemelt ki. A junior lányoknál Jakab Ilka ezüst-, Molnár Sára bronzérmes lett. Az ifjúságiak Európa-bajnoki válogatóversenyén Tóth Anna és Dévay Zsombor is jogot szerzett arra, hogy ők képviselhessék az egyesületet a júliusban a litván Panevezys városában rendezendő kontinensvetélkedőn. A vasárnapi balatonfenyvesi 2-2 női és férfi versenyző alkotta mix-váltó országos bajnokságon a Tiszaújvárosi Triatlon Klub utánpótlás II. korcsoportos egysége szerezte meg az abszolút győzelmet, mely természetesen a kategória bajnoki címét is jelentette. Az elit váltó ezüstérmet harcolt ki a világkupa-győztes Vanek Ákos nevével fémjelzett budaörsiek mögött.

ÉM-SZIS


Eredmények

Mix-váltó OB

Elit kat.: 2. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Szegedi Sára, Balogh Bence, Szabolcsi Fruzsina, Dévay Márk).

Utánpótlás II. kcs.: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub „A” (Putnóczki Dorka, Dévay Zsombor, Tóth Anna, Lehmann Csongor, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Baráth Tamás, Balogh Bence, Filep Csaba), …4. Tiszaújvárosi Triatlon Klub „B” (Jakab Ilka, Fróna Ákos, Molnár Sára, Berencsi Ádám).

Serdülő kcs.: 4. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Bóna Kinga, Sánta Ármin, Bodolai Lili, Vágási Zoltán).

Gyermek kcs.: 7. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Berencsi Lili, Hajdú Máté, Lehmann Sára, Szabolcsi Bálint).További hírek a Sport kategóriából


hirdetés


hirdet�s