Tiszaújvárosi kábítószer-birtoklók felelhetnek a bíróságon

Akt.:
Kábítószert birtokoltak Tiszaújvárosban
Kábítószert birtokoltak Tiszaújvárosban - © Fotó: police.hu
Tiszaújváros – Vádemelést javasolnak a rendőrök azzal a négy férfival és egy nővel szemben, akik Tiszaújváros környékén kábítószert birtokoltak és fogyasztottak.

Mint ismeretes a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást Cs. Alex 21 éves, B. Evelin 19 éves, F. Bertalan 23 éves, Cs. Gergő 19 éves, valamint B. Gergely 19 éves helyi lakosokkal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak közül 2015. április 21-én történt elfogásukat megelőzően Cs. Alex és B. Evelin kábítószernek minősülő anyagot termesztett és fogyasztott, míg a többi terhelttel szemben a rendőrök kábítószer fogyasztása miatt folytattak büntetőeljárást.

A gyanúsítottaknál megtartott házkutatások során kábítószer termesztéshez, fogyasztáshoz szükséges eszközöket foglaltak le a nyomozók.

pisztoly1

A Cs. Alexnél megtartott házkutatás során a rendőrök egy flóbert pisztolyt is lefoglaltak, így vele szemben lőfegyverrel visszaélés bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt is eljárás folyt.

A beismerő vallomást tett terheltekkel szemben folytatott nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság 2015. augusztus 19-én lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségre.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –