Tiszaújvárosban készültek a szezonra

A futást a tiszaújvárosi Sportcentrum rekortán pályáján teljesítették a résztvevők.
A futást a tiszaújvárosi Sportcentrum rekortán pályáján teljesítették a résztvevők. - © Fotó: Fróna Judit
Tiszaújváros – Hat egyesület, közel 100 sportolója – köztük a riói olimpiára készülő budaörsi Vanek Margittal – mérte össze tudását az elmúlt hétvégén Tiszaújvárosban, a közelgő szezon előtt megrendezett felkészülési versenyen.


Ebben az időszakban a korosztályos és felnőtt válogatott versenyzők többsége külföldi edzőtáborokban készül, így a tiszaújvárosi, úszásból és futásból álló viadalon elsősorban az utánpótlás korosztályok (újonc, gyermek, serdülő) tagjai mérték össze tudásukat. A Lehmann Tibor klubelnök vezette szervezők számára kellemes meglepetést jelentett, hogy az indulók között üdvözölhették a Budaörsi Triatlon Club sportolóját, a nyári ötkarikás játékokra tartó Vanek Margitot, a 2014. évi tiszaújvárosi világkupa futam ezüstérmesét, aki megnyerte a női abszolút versenyt. Rajthoz állt Bicsák Flóra, nanjingi ifjúsági olimpikon, valamint Király Kristóf, korábbi junior világbajnoki bronzérmes is.

A házigazda TVK-Mali TK felnőtt elitjét a középtávú magyar bajnok Hankó Dávid képviselte, aki a számára rövid futam férfi abszolútjában a harmadik helyen végzett.

Tiszaújvárosi utánpótlás dobogósok:

  • Újonc I. kcs., leányok: 1. Filep Zóra. Fiúk: 1. Varga Martin
  • Újonc II. kcs., leányok: 1. Lehmann Sára,… 3. Bán Lilla. Fiúk: 2. Hajdu Máté
  • Gyermek kcs., leányok: 2. Putnóczki Réka. Fiúk: 2. Vágási Zoltán
  • Serdülő kcs., leányok: 1. Tóth Anna, 2. Bóna Kinga. Fiúk: 1. Sánta Ármin, 2. Berencsi Ádám.

ÉM-SZIS