Péntektől a buszjáratok is a körömi pontonhídon közlekednek

Akt.:
Huszonöt perccel rövidül a kerülőútvonal Tiszaújváros és Kesznyéten között
Huszonöt perccel rövidül a kerülőútvonal Tiszaújváros és Kesznyéten között - © Fotó: ÉM
Köröm – Huszonöt perccel rövidül a kerülőútvonal Tiszaújváros és Kesznyéten között.

A Tiszaújváros és Kesznyéten közötti összekötő úton lévő Sajó-híd 2018. augusztus 1-től történt teljes szélességű lezárása óta a helyközi és távolsági buszközlekedésért felelős Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. az érintett települések és Tiszaújváros autóbuszos kapcsolatát a menetrend szerinti járatok Kesznyéten-Kiscsécs-Girincs-Köröm-Sajóhídvég-Berzék-Bőcs-Sajólád-Tiszaújváros kerülő útvonalon biztosította, amely az utasok számára természetesen nem járt többletköltséggel.

Az átszervezés óta eltelt időszakban a járatokat igénybe vevők részéről a kialakított menetrendre vonatkozóan a társasághoz negatív visszajelzés nem érkezett.

Működik a pontonhíd

Az utasok érdekeit is szem előtt tartva ez eddigi útvonal és az ideiglenes menetrend 2018. szeptember 7-től módosul, az utazási idő lerövidül a Magyar Honvédség által a Köröm és Muhi települések között a Sajó folyóra telepített pontonhídon való közlekedési lehetőségnek köszönhetően.

A járatok rövidebb útvonalon, továbbra is közvetlen eljutást biztosítva közlekednek Tiszaújváros és Kesznyéten között a Tiszaújváros-Muhi-Köröm-Girincs-Kiscsécs-Kesznyéten kerülő útvonalon, míg a Bőcs, Berzék és Sajóhídvég településekről Tiszaújvárosba utazók Köröm, tiszalúci elágazás megállóhelyen szállhatnak át a körjáratra.

Gyorsabb kerülőút

A pontonhídon át történő közlekedés következtében a Tiszaújváros és Kesznyéten közötti útvonal távolsága jelentősen csökken: a terelőút a jelenlegi 39,6 kilométer helyett 22,6 kilométer lesz, mely a menetidőt összességében mintegy 25 perccel rövidíti le. Az utasok a hídlezárás ideje alatt a jelenlegi díjszabás szerint vehetik igénybe a járatokat.

A pontonhidat a Magyar Közút Zrt. szakemberei az elmúlt hétvége folyamán tették alkalmassá az autóbusz-közlekedésre, csak magaspadlós szóló és csuklós autóbuszokkal, az utasok leszállítása nélkül fognak közlekedni rajta, maximum 5 km/órás sebességgel.

Az új útvonallal összefüggésben a 2018. augusztus 1-től érvényben lévő ideiglenes menetrendhez képest 2018. szeptember 7-én üzemkezdettől menetrendi módosításokat vezetett be a társaság, melyeket közzétettek a www.emkk.hu weboldalon. Az új menetrend továbbra is az alapvetően a 4 műszakos kiszolgálást biztosító, az üzemek, illetve a tanintézmények munkarendjéhez igazodóan tervezett járatokat tartalmazza.

ÉM-SZBMár buszok is használhatják az átkelőt
Köröm - Elstartolt kedden délután fél 7-kor a gépjárműforgalom a körömi pontonhídon. A komp helyén épült pontonhíd a Sajón való átkelést könnyíti meg arra az időszakra, amíg befejeződik a kesznyéteni híd felújítása. Mi is beszámoltunk róla: hogy problémák merültek fel, amelyek mostanra elhárultak...

Egy kis üröm az örömben: buszmentes a körömi pontonhíd
Köröm - Hétfőtől a körömi pontonhíd enyhíti a kesznyéteni híd lezárása miatti gondokat, azonban hiába kísérleteztek, egyik autóbusz sem tudott átkelni a felépült körömi pontonhídon. Eredetileg úgy volt, hogy Girincsnél, a komp helyén épül meg egy katonai pontonhíd, hogy a kesznyéteni Sajó-híd fel...

Épül a pontonhíd Körömnél
Köröm - Épül Körömnél a katonai pontonhíd, amely a felújítás miatt lezárt kesznyéteni híd miatt kialakult kerülőutat rövidíti le. A híd a hétfői iskolakezdés idejére már zavartalanul használható lesz. ÉM [related-post post_id="3951...Tiszaújváros.
BOON.HU


hirdetés