Nem tett feljelentést az ételfutár, a közösségi oldalon szúrták ki a rablási kísérletet a rendőrök

Illusztráció
Illusztráció
Hejőbába – Mint már beszámoltunk róla, Hejőbábán egy ételszállító futárt támadtak meg, mint kiderült, a sértett nem is tett feljelentést.

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség indítványa alapján, a bíróság elrendelte a 45 éves miskolci férfi letartóztatását, aki erőszakkal akarta elvenni egy telefonos rendelésre ételt kiszállító férfi pénzét.
A nyomozás adatai szerint, az ételkiszállítással foglalkozó sértett január 19-én 21 óra körüli időben – miután telefonon keresztül házhozszállításra vett fel megrendelést – gépkocsival Hejőbábára indult. Miközben a sértett a rendelésben megjelölt címet keresve, a település egyik utcáján lépésben haladt a gépkocsival észlelte, hogy valaki ráütött a jármű karosszériájára, mire azonnal megállt az autóval.

„Elvágom a torkod…”

Ekkor a gyanúsított a jármű bal oldalához lépett és a vezető oldali ajtót kinyitva ököllel a sértett feje felé ütött, miközben azt kiabálta, hogy „megszúrlak, elvágom a torkod, add ide a pénzed!”. A sértettnek az ütés elől sikerült elhajolnia, a gázpedálra lépett és nyitott ajtóval, a támadó elől menekülve az utca vége felé indult. Miután rövid idő elteltével visszafordult, ismét szemben találta magát a gyanúsítottal, aki eredeti szándékát nem adta fel és a sértettet megöléssel fenyegetve próbálta az autót megállítani, amely azonban nem sikerült, az ételfutárnak sikerült elhagynia a helyszínt.
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a büntetett előéletű férfit rablás bűntettének kísérletével gyanúsítja és előterjesztést tett az ügyészség felé letartóztatása elrendelésének indítványozására.

Csak megosztotta

Az eset érdekessége, hogy a sértett nem fordult azonnal a rendőrséghez, hanem a vele történteket előbb az egyik internetes közösségi portálon osztotta meg. A nyomozó hatóság is ily módon értesült a bűncselekményről, miután haladéktalanul intézkedett az elkövető felkutatása és elfogása iránt.
A bíróság minden tekintetben osztotta az ügyészség álláspontját és a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére tekintettel elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

ÉM


Illusztráció
Hejőbába – Előbb az autót ütötte, majd a sofőrt próbálta, végül rámászott az autóra. Az sem mindennapos eset, ha leállítanak egy autót az utcán és úgy próbálják meg kirabolni a sofőrt, ha viszont ez egy ételszállító autóval történik meg, az különösen egyedi esetnek számít. Megpróbálta megütni R...

Illusztráció
Miskolc – Ítélet született az ügyben, amelynek során kis híján agyonverték egymást a férfiak. Összeveszett 2016. július 6-án a II. rendű és a III. rendű vádlott Pereces egyik játszóterén, majd hazaindultak. A III. rendű vádlott még aznap este megjelent a II. rendű vádlott háza előtt egy szamurájk...

Illusztráció
Miskolc - Még a bankautomatához is elkísérték a halálra rémült sértettet a rablók. A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte az előzetes letartóztatását, annak a fiatalkorú férfinak, aki Miskolcon, a Centrum áruház előtti villamosmegállóban fenyegette meg a sértettet, majd pénzt követe...

Illusztráció
Tiszaújváros - Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy 35 éves és egy 22 éves helyi férfival szemben. A gyanúsítottak 2018. július 21-én 8 óra előtt egy tiszaújvárosi italkimérés előtt nyitottan hagyott autóból több százezer...Tiszaújváros.
BOON.HU


hirdetés