Hat évtizednyi börtön az kesznyéteni erőszakolóknak

Hat évtizednyi börtön az kesznyéteni erőszakolóknak
Hat évtizednyi börtön az kesznyéteni erőszakolóknak - © Fotó: Tóth Balázs
Miskolc, Kesznyéten – A nyolcból hét vádlottat elítélt a Miskolci Törvényszék a kesznyéteni erőszak ügyében.

A Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletében csaknem hat évtizednyi szabadságvesztést szabott azzal a hét vádlottal szemben, akik 2017 júniusában egy Miskolchoz közeli településen marihuánás cigarettával elkábították, majd szexuálisan bántalmazták a fiatalkorú lány ismerősüket.

A szerdai ítélethirdetésen az első rendű vádlottal szemben dr. Móri Katalin bíró tíz év szabadságvesztést szabott ki, a hatodrendű vádlott kilenc és fél év, a harmad és ötödrendű vádlott kilenc év, a másod és negyedrendű vádlott nyolc és fél év letöltendő szabadságvesztést kapott, mindannyian fegyház fokozatban kell, hogy letöltsék büntetésüket. A nyolcadrendű, fiatalkorú vádlottat négy év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Feltételesen büntetésük kétharmadának kitöltése után szabadulhatnak, igaz, van, akinek még korábbi felfüggesztett börtönbüntetését is le kell majd töltenie, illetve a másodrendű vádlott a mostani és a következő büntetését is ki kell töltenie. A bíró a vádlottakat a közügyekben való részvételtől is eltiltotta. A bíróság a hetedrendű vádlottat bizonyítottság hiányában felmentette a 18. évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak vádja alól.

Súlyosító körülmény volt a cselekmény brutális elkövetési módja és egyes vádlottak esetében a büntetett előélet. A bíró felrótta nekik azt is, hogy a vádlottak ismerték a kislányt, többen hasonló életkorúak voltak vele és tisztában voltak a tinédzser életkörülményeivel, élettapasztalatának hiányával. A bíróság a bűncselekményt beismerő vádlottak esetében utóbbit enyhítő körülményként értékelte.

Az indoklásban a bíró felidézte a 2017. június 15-én történteket. A 15 éves sértett este nyolckor indult el otthonról, találkozott két nő ismerősével, valamint az első és hatodrendű vádlottal. Utóbbiak cigarettával kínálták, amelyet a lány elfogadott, de attól elbódult, végtagjait nehezen mozgatta, beszélni nehezére esett. Mint később kiderült, THC hatóanyagot tartalmazott.

A lányt egy üresen álló házba vitték, ahol többen is tartózkodtak. Ott ismét cigarettával kínálták, majd az első rendű pofon ütötte a lányt, s a hatodrendű vádlottal együtt megerőszakolták. A lány ellenállt, de ereje fogyott. Később az ötödrendű vádlott is erőszakot követett el, majd a másodrendű vádlott ölbe vette és a bódult lányt átvitte a szomszéd ház egyik szobájába. Ott újfent többen szexuálisan bántalmazták, miközben egyikük lefogta az ellenálló lányt. Az eseményeknek az vetett véget, hogy hazatért a hetedrendű, erősen ittas vádlott, s az ott lévő négy vádlott elfutott. A hetedrendű vádlott a lányt felöltöztette és kivitte a házból. Időközben azonban a lányt a férfi felesége bántalmazta, mert azt hitte, kikezdett a férjével. Az egyik vádlott vallomásában azt állította, a hetedrendű vádlott is szexuális cselekményt követett el a lányon, de ezt a többiek és a sértett vallomása nem támasztotta alá. A vádlottak közül egyébként többen beismerték, s részletesen vallottak a történtekről, csak a hatodrendű tagadott. A sértett lány hajnal négyre ért haza a kertjükbe, időközben már a rendőrség is kereste. A cselekmények helyszínén tartózkodó, de a lányt nem bántalmazó férfiak ellen nem indult eljárás.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a hetedrendű, felmentett vádlott esetében három nap gondolkodási időt tartott fönn, míg a többiek ítéletét elfogadta. A többiek felmentésért, vagy enyhítésért, illetve téves minősítés, vádmódosítás miatt fellebbeztek, a hetedrendű vádlott elfogadta az ítéletet. Az első hat vádlott egyelőre nem kerülhet szabadlábra, a bíróság nem engedélyezte szabadlábra helyezésüket, vagy bűnügyi felügyeletüket, fenntartotta letartóztatásukat. A többség fellebbez a határozattal szemben.

Tóth Balázs


Előzetes letartóztatásban a gyanúsítottak
Miskolc - A Miskolci Törvényszék többéves fegyházbüntetésre ítélt hat embert, akik 2017 nyarán egy Miskolchoz közeli településen marihuánás cigarettával elkábítottak, majd szexuálisan bántalmaztak egy fiatalkorú lányt - tájékoztatta a bíróság szóvivője a szerdai ítéletről az MTI-t. Horvát...

Csoportos erőszak Kesznyétenben - Megtörten nyilatkozott az áldozat édesanyja
Kesznyéten - Heten erőszakoltak meg egy 16 éves lányt Borsodban. Korábban hat fiatal férfi került előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint füves cigarettával elkábítottak, majd megerőszakoltak egy helyi lányt. A rendőrségen most feladta magát a hetedik gyanúsított is. Kedden Tiszaújvárosba...

A Megyei Törvényszék folyosóján a tárgyalás előtt
Kesznyéten - Az édesanya elmondta, hogy a lányát a kórházban megfürdették, még mielőtt mintákat vettek volna róla, s a nőgyógyászati vizsgálaton is csak 24 óra múlva esett át. Mint arról már beszámoltunk, a gyanú szerint heten megerőszakoltak egy fiatal lányt Kesznyétenben. Hat fiatal férfit már ...

Előzetesben a csoportos erőszakkal gyanúsított fiatalok.
Miskolc, Kesznyéten - Előzetesben a csoportos erőszakkal gyanúsított fiatalok. A Miskolci Járásbíróság 2017. július 19. napjáig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a hat gyanúsítottnak, akikkel szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére azonos alkalommal, egymás cse...Tiszaújváros.
BOON.HU


hirdetés