Baleset az M3-ason – Elaludhatott a buszsofőr

Akt.:
Baleset az M3-ason – Elaludhatott a buszsofőr
© Fotó: MTI
Aszód, Balmazújváros, Nyíregyháza – Mint ahogy arról korábban beszámoltunk: hétfő reggel árokba borult az M3-as autópályán egy turistabusz, a balesetben huszonketten megsérültek.

Egy 65 éves nyíregyházi utas súlyos mellkas- és koponyasérüléssel került be a Honvédkórházba. Megoperálták, az állapota stabil, de életveszélyes. Az utat a Nyírség Utazási Iroda szervezte, a csoport egy hatnapos svájci körutazásra indult.

– Irodánknak, amely 2003 óta működik, ez volt az első nagyobb balesete – tudtuk meg Asztalos Zoltán ügyvezetőtől. – A busz kifogástalan műszaki állapotban volt, a sofőrök pedig tapasztaltak voltak – alig két hete is velük utaztunk Svájcba, semmilyen probléma nem merült fel. A biztonságra minden alkalommal kiemelten ügyelünk. Utasainkat tájékoztató füzetekkel látjuk el, és felhívjuk figyelmüket a biztonsági öv használatára – mondta az ügyvezető, aki beszélt a sofőrökkel és az utasokkal is. – A baleset előtt húsz perccel tartottak szünetet, a sofőrök ekkor cseréltek. És bár csak rövid ideje vezetett, a sofőr valami miatt pár másodpercre lehunyhatta a szemét, elaludhatott, ez okozhatta a balesetet – tette hozzá.

– A sérültek és azok, akiknek anyagi káruk keletkezett, az Allianzhoz nyújthatják be igényüket, az irodának ugyanis náluk van biztosítása.

KM


Videó: Súlyos buszbaleset az M3-ason – Az első percekben még nem lehetett tudni, mekkora a baj

Tizennégyen könnyebben, nyolcan súlyosan megsérültek, amikor árokba hajtott egy turistabusz kora reggel az M3-as autópályán. A busz az aszódi csomópont közelében szakította át a szalagkorlátot, majd az árokban állt meg. Mindenki ki tudott mászni az utasok közül, a mentők a sérülteket kórházba vitték.

Sikoltozásra ébredtek – Nyíregyházi sérültjei is vannak a buszbalesetnek

Úgy tudjuk, a balesetet szenvedett csoport svájci körútra indult.Tiszaújváros.
BOON.HU


hirdetés