Az Európai Bizottság jóváhagyta a Mol tiszaújvárosi beruházásának állami támogatását

Akt.:
Az Európai Bizottság jóváhagyta a Mol tiszaújvárosi beruházásának állami támogatását
© Illusztráció - pid.hu
Brüsszel/Tiszaújváros – Jóváhagyta szerdán az Európai Bizottság a Mol Nyrt. tiszaújvárosi petrolkémiai üzeméhez nyújtott 131 millió eurós (mintegy 40 milliárd forint) állami beruházási támogatást.

A brüsszeli testület mindenekelőtt megállapította, hogy a 874 millió euró (271 milliárd forint) összértékű projekt nem valósulhatott volna meg Tiszaújvárosban állami támogatás nélkül, amelynek mértéke pedig a szükséges minimumra korlátozódott, mivel pusztán ellentételezte a helyszínválasztásból fakadó többletköltségeket.

Az olajtársaságnak nyújtott beruházási támogatás megfelel az uniós szabályoknak. A projektnek a térség fejlődésére gyakorolt kedvező hatása egyértelműen túlsúlyban van az állami támogatás esetleges versenytorzító hatásával szemben – mondta ki az EU-s versenyhatóságként eljáró bizottság.

Közölték, a támogatás várhatóan új munkahelyeket fog teremteni és előmozdítja az észak-magyarországi régió fejlődését anélkül, hogy akadályozná a tisztességes versenyt az egységes piacon.

A beruházás célja, hogy a vállalat poliolokat és propilénglikolokat kezdhessen gyártani a már meglévő tiszaújvárosi üzemében.

– MTI –Tiszaújváros.
BOON.HU


hirdetés