Álomból valóság lett: továbbadja a tudását

Szép sikereket ér el a csoport
Szép sikereket ér el a csoport - © Fotó: EF
Polgár, Tiszaújváros – Szorosan együttműködik a polgári és a tiszaújvárosi csapat.

Ha valaki szereti a munkáját, tud arra is és minden másra időt szakítani. Akarat kérdése – vallja Török Judit Kinga, a Polgári Mazsorett és Táncegyüttes vezetője, akit többek között arról kérdeztünk, hogyan lett belőle táncoktató, és ezt az elfoglaltságát hogyan egyezteti össze a magánéletével és a mindennapi munkájával.

Számomra a tánc szabadságot jelent, ki­kapcsol.” Török Judit Kinga

Nem volt kérdés a folytatás

– Számomra a tánc szabadságot jelent, kikapcsol. Ha színpadon állok, nem gondolkozom azon, hogy leejtem a botomat, vagy éppen elszakad a ruhám, mosolygok és átadom magam a zenének, így nem érzem tehernek a délutáni órákat sem – mondta Judit. Hozzátette: 10 éves korában a szülei biztatására lépett be Bognár Imre táncegyüttesébe.

– Imi olyan, mintha a második apukám lenne, nagyon sokat köszönhetek neki – árulta el Judit, aki 15 éves korában már lengyelországi megmérettetésre készült a tiszaújvárosi Derkovits felnőttcsoporttal, ahol szép eredménnyel zártak. – Nem volt kérdés, hogy folytatom ezt az utat. 2012-ben levizsgáztam a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség oktatásán és megkezdhettem a tanítást – mesélte.

Mint megtudtuk, a közösségi oldalakon már hirdetik a következő tanév beiratkozási lehetőségeit, minden korosztály számára indítanak képzést.

Kérdésünkre elmondta azt is: a legkisebbeket játékkal lehet elkápráztatni és fegyelmezni egyben. Úgy tanulják meg az alapokat, hogy észre sem veszik. A nagyobbakkal már van egy megszokott rend, bemelegítünk bot nélkül, majd bottal, és minden betanult koreográfiát eltáncolunk legalább egyszer, hogy ne merüljenek azok sem feledésbe. A rangidősekkel a kölcsönös tiszteleten és bizalmon alapszik az óra menete – összegezte.

Szép sikerek

Az együttes az elmúlt években számos sikert ért el. Arra a felvetésünkre, hogy melyiket érzi a legnagyobbnak, és miért, ezt válaszolta Török Judit Kinga: „A legnagyobb sikernek, a sok bronz, ezüst, arany és gyémánt minősítés mellett az év legjobb koreográfusa díjat könyveltem el, hiszen ez egy olyan elismerés volt számomra, amiről a kezdetek óta álmodoztam”.

Juditék a tiszaújvárosi Fitt Dance tánccsoporttal is szoros kapcsolatot ápolnak, együtt járnak felvonulásokra és versenyekre.

„A Fitt Dance tánccsapat vezetőivel a kezdetektől együtt tanultuk meg a lépések fortélyait, így egyértelmű volt, hogy a tanításban is segítjük egymást. Nagyon örülünk, hogy mind Polgáron, mind pedig Tiszaújvárosban sokszor felléphetünk” – zárta a beszélgetést Török Judit Kinga.

EFTiszaújváros.
BOON.HU


hirdetés