Tiszaújváros hírei

2019.02.09. 11:46

Remek hangulatban kezdődött a báli szezon Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Kicsi unokáik vannak, így a kacsatánc és a „nád a házam teteje…” elmutogatása nem okozott gondot.

Tiszaújváros - Kicsi unokáik vannak, így a kacsatánc és a „nád a házam teteje…” elmutogatása nem okozott gondot.

Remek hangulatban indult a február a tiszaújvárosi bálozók számára, hiszen a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ a hagyományokhoz híven megszervezte a Kocsonya Bált. Volt szerencsém a bál királynéjával beszélgetni a hangulatról és személyes tapasztalataikról, élményeikről.

Elsősorban még a szépkorú szót szoknom kell.

– Nos, 2018 őszén jelentkeztem a TVK Nyugdíjasok Baráti körébe, nagyon sok jót halottam Róluk, és ide húzott a szívem, hiszen ennél a cégnél dolgoztam végig az aktív időszakot. Eddigiekben kívülállóként szemléltem a helyi média segítségével az eseményt, de most eljött az ideje, hogy mi is részt vegyünk a rendezvényen – mondta Pöstényiné Harangi Gizella.

Elsőbálozó

– Milyen érzésekkel indultam neki, mint „elsőbálozó”? Őszintén szólva vegyes érzelmekkel készülődtem. Elsősorban még a szépkorú szót szoknom kell – mesélte mosolyogva Gizella. – Ezt leszámítva egyébként, bíztam abban, hogy a remek baráti társaság majd hozza a hangulatot és igazán jól fogjuk magunkat érezni – meséli. Az eseményen a város vezetői is részt vettek, és a tradíciókhoz híven egy jó hangulatú köszöntővel nyitotta meg az estét a polgármester úr. „A vacsora előtt a műsorvezető hölgy játékos-vicces vetélkedőre toborozta a jelenlévők közül azokat, akiknek a székükön elrejtettek egy béka jelet. Pont ilyen széken foglaltunk helyet a férjemmel, így nem kérettük sokáig magunkat.

Az öt pár közül szavazhatott a közönség a bálkirálynőre és -királyra. Különböző játékos ügyességi feladatokat kaptunk, kicsi unokáink vannak, így a kacsatánc és a »nád a házam teteje…« elmutogatása nem okozott gondot egyikünknek sem” – emlékszik vissza.

Bálkirálynő

Az ízletes vacsora és a táncmulatság után következett az eredményhirdetés. Minden pár kapott oklevelet elismerésként. „Nagyon meglepett minket is az eredmény, hiszen nem gondoltuk volna, hogy ennyire szimpatikusak voltunk a közönségnek. A király és királyné egy-egy béka koronát kapott, amit az est végéig viselniük kellett. Köszönet illeti a szervezőket és minden résztvevőt, aki részese volt ennek a vidám, jó hangulatú estének” – tolmácsolja köszönetét Pöstényiné Harangi Gizella.

EF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!