Tiszaújváros hírei

2019.01.25. 13:43

Az év első kiállítása Tiszaszederkényben

Tiszaszederkény - Nagyon kevés olyan tinédzserrel találkozunk a mai világban, akik igazi ecsettel valódi remekművet készítenek.

Tiszaszederkény - Nagyon kevés olyan tinédzserrel találkozunk a mai világban, akik igazi ecsettel valódi remekművet készítenek.

Farkas Judit, az Eötvös József Gimnázium végzős tanulója ezen kevés „kis felnőtt” közé tartozik, hiszen a magyar kultúra napja alkalmából nyitotta meg első kiállítását (disz)HARMÓNIA néven a Tiszaszederkényi Művelődési Ház Óvárosi KULT Galériában. Bognár Imre, a Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár szakmai igazgatóhelyettese nyitotta meg az eseményt, majd alkalmunk nyílt megtudni Judittól, honnan indult a művészet iránti érdeklődése.

„Kapcsolatom a festészettel gyerekkoromban kezdődött, talán örömtelien festettem a falat vízfestékkel, édesanyám rosszalló tekintete ellenére” – jegyezte meg mosolyogva Judit. „Komolyabban három évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni a festészettel, akkor ismertem meg egy művészkuckó vezetőjét, aki különböző technikákat mutatott meg számomra”.

Mindenre nyitott

Juditot nemcsak a festészet érdekli, szívesen kipróbálja magát más művészeti ágban is. „Mindenre fogható vagyok, és örömmel próbálok ki újabb dolgokat. Így nem áll távol tőlem a zenélés és rajzolás sem” – mondja. Műveit látva leginkább a tájképeket mondhatjuk a specialitásának, azonban szívesen fest portrékat vagy csendéletet.

„Nem próbálok meg művészetet csinálni, és a világot sem akarom megváltani. Legalábbis nem ezzel. Én csak alkotok és élvezem” – zárta gondolatait Judit.

ÉM-EF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!