Tiszaújváros hírei

2018.07.04. 17:54

20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét - Óriás „bringás-kígyó” Tiszaújváros utcáin

Tiszaújváros - Ezúttal kerékpáron lehetett tesztelni a hétvégi triatlon versenypályát.

Tiszaújváros - Ezúttal kerékpáron lehetett tesztelni a hétvégi triatlon versenypályát.

Nem kevesebb, mint 1670 kerékpáros pattant nyeregbe a 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét keddi, ALTEO Napján, a tömegsport események teljesítéséért járó tombolaszelvényekért és a közös sportolás öröméért.

A Hotel Phőnix mellett felsorakozó pedálosok közül először a legkisebbek, az óvodások lendültek neki, hogy teljesítsék a számukra kijelölt mini-távot, a 250 métert. Ezt követően az iskolásokon és valamennyi korosztályt érintő felnőtteken volt a sor, akikre 4 km letekerése várt. Kerékpárra pattant és így ismerkedett a hétvégi futó- és kerékpáros pálya-szakaszokkal Zsinkó Tibor, a Nagyhét névadó főtámogatója, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója is, aki jó néhány kollégája társaságában abszolválta a távot. Mivel a mezőnyt 1670 kerékpáros alkotta, alig ment el az utolsó bringást kísérő záró-autó, 2 percen belül az elsőként célba érkezőkkel megjött a felvezető gépkocsi is.

A mai napon

A nagyhét mai napján 15 órakor, a polgármesteri hivatal előtt rendezik meg a hagyományos sakk snellversenyt, melyre a kezdés előtt a helyszínen lehet jelentkezni. A résztvevők 2×5 perces mérkőzéseket játszanak egymás ellen.

A Dísztó környékén 16 órakor veszi kezdetét az extrém-váltó, melyre 7 tagú együtteseket várnak. A csapatból egy főnek kell átúsznia a Dísztavat, míg társai igyekezhetnek minél rövidebb idő alatt megoldani a többi feladat. Az óra akkor áll meg, amikor a csapat utolsó tagja is megérkezik a célba. A győztes hetes tagjai tárgyjutalomban részesülnek. Minden résztvevő ezúttal is megkapja a teljesítésért járó tombolaszelvényt.

Készek a futam-beosztások

Ami a hétvégi nemzetközi versenyeket illeti, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) munkatársai elkészítették az ITU Triatlon Világkupa és az ETU Junior Triatlon Európa-kupa szombati elődöntőinek futam-beosztásait, melyeken összesen 40 nemzet képviselői próbálnak szerencsét. Ennek értelmében az előbbi megmérettetésen mind a hölgyeknek (62 induló), mind az uraknak (90 induló) három-három futamból kell kiharcolniuk a vasárnapi finálé 30-30 helyének egyikét. A junioroknál két női (49 induló) és három férfi (71 induló) futamot rendeznek majd a belvárosi pályákon. Az elit világkupa mezőnyére a sprint táv (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás), míg a juniorokra 500 m úszás, 12 km kerékpározás és 3,2 km futás teljesítése vár.

ÉM-SZIS


[related-post post_id="3908789"]

[related-post post_id="3909753"]

[related-post post_id="3908166"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!