Tiszaújváros hírei

2012.05.28. 15:20

Benőcs abszolút negyedik lett az ob-n

A Magyar Köztársaság idei középtávú triatlon országos bajnokságának május 27-én Orfű adott otthont

A Magyar Köztársaság idei középtávú triatlon országos bajnokságának május 27-én Orfű adott otthontA 101 tagú férfi mezőnyben ott volt a korábbi négyszeres bajnok Benőcs Zoltán (TVK-Mali TK) is. A tiszaújvárosi sportoló két éve már nem csak a triatlonra koncentrál, hivatásos tűzoltóként dolgozik, így munka mellett tréningezik. Ennek a kettőségnek a számlájára írható, hogy az ötödik aranyra még várni kell. Az Eb kilencedik hellyel is büszkélkedő  Benőcs Zoltán az 1900 méteres úszást az ötödik helyen fejezte be, majd a 90 km-es kerékpározásban és a 21 km-es futásban egyaránt a harmadik időt érte el, ami az abszolút összesítésben a negyedik helyre volt elegendő. A dobogó legfelső fokára Kis Gyula (ELTE-BEAC-Polythlon) állhatott fel, az ezüst Szabó Attilának (DSC-DSI) jutott, míg  a harmadik Bozsó Zoltán (Kaposvári AC) lett. A 25-29 éves korcsoportban  Benőcs Zoltán bizonyult a legjobbnak.

A női abszolútban nyert Zelinka Gabriella (Csepel Dolphins), megelőzve a második Varga Renátát (UNIQA Team Újbuda) és harmadik Lábodi Laurát (Kaposvári AC).

-SZIS-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!