Tiszaszederkény – Sok tonna és veszélyes is

Tiszaszederkény – Jól indult az idei veszélyeshulladék-begyűjtési akció. Április 3. és 6. között több mint 16 tonna veszélyesnek minősített anyagot szállított telephelyére az Ecomissio Kft.

Mint már oly sokszor, most is az elektronikai berendezések vitték a prímet, a négy nap alatt 4540 kilogramm gyűlt össze belőlük.

Nem sokkal maradtak el ettől a háztartási vegyszerek és csomagolásaik, ebből a hulladékfajtából 4490 kilo­grammot adtak le a négy gyűjtőponton. A vezető „triumvirátus” harmadik helyén a festékek és göngyölegeik állnak 4410 kilóval.

Ezres nagyságrendű a növényvédő szerek – 1120 kilo­gramm – és az autógumik – 1020 kilogramm – mennyisége is. Nem lebecsülendő a háztartási olaj, zsír súlya sem. Érdekesség, hogy a 410 kilóból 310-et Tiszaszederkényben adott le a lakosság. Ezt követően már szinte elenyésző mennyiségek következnek, igaz, ez a hulladékfajták jellegéből is adódik.

Fáradt motorolajból 30 kilo­gramm, elemből, akkumulátorból 12 kilogramm, kozmetikumokból, fénycsövekből 10-10 kilogramm gyűlt össze.

ÉM