Tiszai rendőri ellenőrzés: – nyolc óra alatt 39 feljelentés született

Harminckilenc feljelentés született az augusztus 17-ei, tiszai és Tisza-tavi rendőri ellenőrzésen. A hajózási szabályokat 18-an szegték meg, sokan engedély nélkül horgásztak, de olyanokat is megbüntettek, akik szabálytalan hullámokat keltettek járműveikkel.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott vízi rendészeti ellenőrzést hajtott végre múlt pénteken a Tisza folyó megyei szakaszán, valamint a Tisza – tavon és környékén. 39 feljelentést tettek, és két helyszíni bírságot szabtak ki. A legtöbben, 18-an a hajózási előírásokat sértették meg, tizenegyen engedély nélkül horgásztak, kilenc esetben pedig a természetvédelmi területen sátrazókat kellett felelősségre vonni. A rendőrök három sofőrt is megbüntettek, közülük kettőt azért, mert a gáton világítás nélkül hajtottak.
A jet-ski-sek közül is többeket büntettek vagy figyelmeztettek a rendőrök, többek között azért, mert elhagyták a kijelölt pályát, illetve “fánkot” húztak maguk után anélkül, hogy figyelő lett volna a járművön. Három hajóvezető szabálytalanul keltett hullámokat a tavon.

A rendőrség szerint az engedély nélkül horgászok, vagy a tiltott sátorozók még mindig sokan vannak, de a fürdőzés szabályainak megsértése miatt senkit nem kellett megbüntetni. A vízi rendőrök 27 esetben szondáztattak is, de a nagy meleg ellenére senki nem fogyasztott alkoholt – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Pásztorné Kovács Ágnes megyei sajtóreferens.