Tisza Tibi góóól!

Tisza Tibi góóól!
Tisza Tibor, a DVTK támadója ismét gólt szerzett az U21-es válogatott Eb-selejtezőjén. A horvátok elleni döntetlennel továbbjutott, és pótselejtezőt játszhat a csapat.

A Fülöp Márton – Balogh Béla, Máté Péter, Vaskó Tamás, Takács Zoltán – Czvitkovics Péter, Bank István, Vadócz Krisztián, Bori Gábor – Tisza Tibor, Magasföldi József összeállításban szereplő együttes döntetlenre állt a félidőben Horvátország ellen. A horvát együttes szerezte meg a vezetést Josip Tadic révén, aki egy szögletet követően közelről passzolt a magyar hálóba, a 37. percben. Az egyenlítésre sem kellett sokat várni, hiszen a 42. percben Vaskó Tamás egy magyar szabadrúgást követően fordulásból 10 méterről a léc alá bombázott.

Izgalmas végjáték

A 62. percben Vadócz Krisztián ugratta ki Czvitkovics Pétert, aki elhúzta Velimir Radman mellett a labdát, a kapus azonban játékosunk lábát húzta el, ami büntetőt ért. Tisza Tibor 11-esét először hárított a hálóőr, ám a diósgyőri támadó elé pattant a labda, s másodszor már nem hibázott (2-1).

A 76. percben Primorac egyenlített: jobb oldali beadás után közelről talált a hálóba (2-2).

Fiaink hősiesen védekeztek, s ha volt lehetőségük, támadtak, ám az eredmény ezután már nem változott.

Mindez Svédország Izlandtól elszenvedett 4-1-es veresége tükrében azt jelenti, hogy Róth Antal csapata Horvátország mögött másodikként jutott tovább, s pótselejtezőt vívhat az Eb-döntőbe jutásért.

Az U21-es válogatott teljesítménye minden dicséretet megérdemel: a sikert ráadásul úgy érte el, hogy több, a korosztályhoz tartozó játékos már a felnőtt válogatott keretét erősítette az elmúlt időszakban.

Forrás: mlsz.hu