Tisza-parti „tinédzserparti”

Tisza-parti „tinédzserparti”
Tisza-parti „tinédzserparti”
Dombrád – Megújult köntösben és kibővítve várta a versenyzőket és a publikumot a kultúra dobrádi hajléka.

– A rendezvényünk iránt tanúsított nagyfokú fellépői és egyáltalán nem utolsósorban publikumi érdeklődés a garancia arra, hogy még sok-sok éven át megrendezhetjük a dombrádi Tini Kifutót, a 17 esztendősnél ifjabb énekesek versenyét. - e szavakkal üdvözölte szombaton az ötödik alkalommal megtartott énekes gála résztvevőit és a népes közönséget a rendezvény fővédnöke Vincze Menyhért, a helyi kultúrház és könyvtár igazgatója.

A város polgármestere a Kelet- Magyarország érdeklődésére aláhúzta:

A dombrádi kultúrintézmény az alapos bővítés és felújítás révén a jövőben még inkább el tudja látni feladatát, azaz a szórakoztatás és a művelődés szolgálatát.


Mûfaji sokszínûség
A versenyzõk: Szûrös
Gábor (Kisvárda), Molnár Anita (Dombrád), Nagy
Szilárd (Kisvárda), Surányi Ádám (Dombrád),
Kárász Ivett (Kisvárda), Szenyán Csilla (Dombrád),
Szirota Dzsenifer (Nyírmada), Hoksz Henrietta (Dombrád), Fehér
Sándor (Nyíregyháza), valamint a Szûrös-Nagy
duó (Kisvárda).
A mûsorszámok: Csipetnyi ész, meg csipetnyi szív
(Mozart), Titokban (Lola), Legyen valami (Hooligans), Táncolj (Desperado),
Cabaret (Cabaret), Férfi kell (Jekill és Hyde), Az élet
szép (Légy jó mindhalálig), Hull az elsárgult
levél (Máté Péter), Lehetsz király (Rómeó
és Júlia)

Szalkayné Szénégető Krisztina kettős szerepkörben, műsorvezetőként és a viadal betétszámai közül a Nosztalgiabuli című koreográfia felkészítő tanáraként volt jelen az eseményen.

A remek énekes produkciók közé iktatott táncos bemutatók zömét Csákiné Szanyi Julianna tanárnő „jegyezte” felkészítőként, és kirobbanó sikert aratott a néptáncos Ágoston Bettina és Varga Sándor kettőse is.

A szervezők bőkezűségét jelezte, hogy minden versenyző kapott ajándékot, a közönség pedig a publikumnak járó díj gyanánt a viadal után L. L. Juniornak (is) tapsolhatott.

Az ötödik ízben megrendezett Tini Kifutón – kis túlzással – egy tűt sem lehetett volna leejteni szombaton este a dombrádi művelődési ház nézőterén. Az óriási érdeklődéssel várt hagyományos esemény ezúttal is a korábbi években bevált koreográfia szerint zajlott: két-két énekes versenyző közé a helyi Móra Ferenc Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kultúrcsoportjainak látványos produkcióit illesztették a szervezők.

A verseny népszerűségét és (el)ismertségét jelzi, hogy a helyieken, illetve a környékbelieken kívül a megyeszékhelyről is érkezett énekes. A Kifutó-dobogóra ezúttal két kisvárdai, Kárász Ivett és Nagy Szilárd, valamint a nyírmadai Szirota Dzsenifer „fért fel”.

– Kovács Bertalan –