Tiësto, Portishead és Underworld az idei Balaton Sound-on

A szervezők bejelentették az első 12 fellépő nevét, akik biztosan ott lesznek az idei Balaton Sound fesztiválon. Eszerint júliusban a többi között Tiësto, a Portishead és az Underworld zenéjére lehet majd bulizni Zamárdiban.

Az 5. Heineken Balaton Sound szervezői bejelentették az első tucatnyi fellépő nevét, akik biztosan ott lesznek július 7-10. között Zamárdiban. Először lép fel Magyarországon a bristoli trip hop legenda, a Portishead, amely idén a világ legfontosabb fesztiváljainak főszereplője. Washingtonból érkezik a Thievery Corporation, akik hat évvel ezelőtt emlékezetes koncertet adtak a soproni VOLT Fesztiválon. Visszatér a nemrég új albummal jelentkező, legendás brit elektronikus zenei formáció, az Underworld. A Nagyszínpadon lép fel a trance műfaj holland szupersztárja, Tiësto, akit a legfontosabb nemzetközi elektronikus zenei magazin, a Mixmag nemrég minden idők legjelentősebb DJ-jének választott – olvasható a sziget.hu honlapon.

A korábbinál is monumentálisabb party arénába igazi nagyágyúk érkeznek: Armin van Buuren, Axwell és Gui Boratto mellett idén nyáron a maratoni house-partyk nagymestere, John Digweed is pakolja a lemezeket Zamárdiban. A vízparti teraszon feltűnik a minimal techno első számú mestere, Ricardo Villalobos, valamint Luciano. Ugyancsak a teraszon lépnek fel minden idők legjelentősebb ambient-house művészei, a The Orb csapata, illetve a háromtagú dubstep alakulat, a Magnetic Man.

A szervezők azt ígérik, hogy heteken belül további híres zenekarok és világsztár DJ-k nevével bővül majd a Balaton Sound programja.Sporthírek