TISPOL: Somogy és Szolnok megyei eredmények

Két megyében több mint két millió forint bírságot szabtak ki a rendőrök a közlekedési szabálytalankodókkal szemben a hétközi, két napos úgynevezett TISPOL akció alatt. Az Európai Unió összes tagállamára kiterjedő akcióban elsősorban a gyorshajtókat próbálták kiszűrni. Szolnok megyében például egy teherautó sofőrje lett a két napos akció csúcstartója, aki a megengedett 70 km / óra helyett 147 km/ óra sebességgel közlekedett a 4-es úton. Az országos összesítés a jövő hétre várható – egyelőre két megyéből vannak végleges eredmények – míg az Uniós statisztika 2-3 hét múlva lesz kész.

Szolnok megyében 268 sofőrt büntettek meg és egymillió kétszáz-nyolcvannyolcezer forint helyszíni bírságot szabtak ki gyorshajtás, ittas vezetés vagy az előzési szabályok megsértése miatt. A gyorshajtók ellen indított közlekedési kampányban az összes traffipaxot és alkoholszondát bevetették Jász-Nagykun-Szolnok megyében.
A két nap rekordere egy tehergépkocsi vezetője volt, aki a megengedett 70 km / óra helyett 147 km/ óra sebességgel közlekedett a veszélyes 4 főúton – mondta a Független Hírügynökségnek Kovács Ágnes a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Somogy megyében az akció alatt 61 autós ellen kezdeményeztek szabálysértési eljárást kiemelt sebességtúllépés miatt a rendőrök – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. A kisebb sebességtúllépések miatt 195 esetben 1.077.000 forint helyszíni bírságot róttak ki a rendőrök.
Volt olyan autós, aki Balatonföldváron a 7-es számú főúton 50 helyett 108 -al száguldott lakott területen. Kaposváron és Siófokon pedig előfordult, hogy egy-egy sofőrt kétszer büntettek gyorshajtás miatt. Az ellenőrzések alatt 2 jármű forgalmi engedélyét kellett bevonni, mivel lejárt a műszakik érvényessége.