TISPOL: Borsod, Bács-Kiskun és Fejér megyei eredmények

Bevont jogosítvánnyal, lejárt műszakival és papírok nélkül vezette autóját egy férfi Borsodban, akit a héten állítottak meg a rendőrök a két napos úgynevezett Tispol ellenőrzésen. Az Európai Unió akciójában a héten elsősorban a gyorshajtókat igyekezték kiszűrni. Az ellenőrzések eredményeit újabb három megye közölte, országos összesítés a jövő hétre várható.

Borsod megyében két nap alatt 177 gyorshajtóval szemben intézkedtek a rendőrök, ebből 36-ot fel is jelentettek. 141 autóst bírságoltak meg a helyszínen, összesen 741 ezer forintot összegben. A 26-os főúton egy autós a 60-as tábla mellett 132 km/h-val száguldott el, ez a sebesség volt a csúcs az akció alatt a megyében. Edelényben egy eltiltás alatt álló férfit fogtak el, aki ráadásul lejárt műszakival és személyes iratok nélkül ült a volán mögé.

Bács-Kiskun megyében 31 rendőr és 2 közlekedési ellenőr vett részt az akcióban. A két nap alatt 31 autóst figyelmeztettek, 138 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, összesen 713 ezer forintot, míg 15 vezető ellen feljelentést tettek. Összesen 64 sofőrt szondáztattak meg, de ittas személyt nem találtak.

Fejér megyében 285 szabálysértővel szemben intézkedtek, ebből ötvenen megúszták figyelmeztetéssel, 204-en azonban helyszíni bírságot, 31-en pedig feljelentést kaptak. Az akcióban 58 rendőr vett részt, akiket négy közúti ellenőr is segített. A két nap alatt 185 gyorshajtót bírságoltak meg, és hat ittas vezetőt fogtak, köztük két kerékpárost. Forgalmi engedélyt két esetben vettek el, mert azok érvénytelenek voltak. Négy embert állítottak elő a fokozott ellenőrzések alatt, két ember köröztek a rendőrök, míg kettőt különböző bűncselekmények közben értek tetten.

A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság nem közölte a kiszabott bírságok összegét.