Tippek karrierváltáshoz

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Van, hogy idővel rájövünk, teljesen mással szeretnénk foglalkozni. Előfordul az is, hogy az adott munkakörünk egy másik területe válik érdekessé. Bárhogy legyen is, ahhoz hogy elérjük a céljainkat érdemes tervezni és lépéseket tenni az új irányba.


Cikkünkben összefoglalunk pár tippet, ami segíthet közelebb vinni minket az új lehetőségek felé.

Tudatosítsd magadban, hogy hol akarsz dolgozni, vagy hogy mivel akarsz foglalkozni

Első lépésként szánjunk időt arra, hogy átgondoljuk mit is szeretnénk igazán, csak ezt követően lehet megtervezni a következő lépést. Amennyire lehet konkretizáljuk magunkban, hogy mivel szeretnénk foglalkozni!

Szólj az ismerősöknek

Beszélgessünk a barátokkal, ismerősökkel arról a területről/munkahelyről/pozícióról, amiben megszeretnénk vetni a lábunkat. A LinkedIn-en is érdemes utánanézni a cégnek, hogy kik dolgoznak ott – lehet, hogy van közös ismerősünk az ottani szakemberrel, HR-essel?

Szerezzünk tapasztalatot

Segítsünk be a munkatársainknak, csatlakozzunk be új projektekbe, önkénteskedjünk – a lényeg, hogy próbáljunk meg egy kis tapasztalatot szerezni ami kicsit is köthető ahhoz a területhez ahol dolgozni szeretnénk. Keressünk rá álláshirdetésekre és nézzük meg milyen elvárásokat támasztanak abban a pozícióban/azon a munkahelyen, így pontosan láthatjuk, hogy miben kell fejlődnünk. Amennyiben már rendelkezünk a szükséges tapasztalattal akkor érdemes azokra irányítani a figyelmet az önéletrajzunkban és a LinkedIn profilunkon.

Kattints ide a folytatáshoz!